SEIGMEN til Sentrum Scene (21/9)

SEIGMEN til Sentrum Scene (21/9)

Sentrum Scene fredag 21. september


SEIGMEN

Det er julaften, bursdag og alt det der på en og samme dag! Etter et par fantastiske opptredener på festivaler i sommer, er Seigmen nå klare for klubbkonsert på Sentrum Scene. Dette blir garantert en av høydepunktene denne konserthøsten!

Med deres særegne hybrid av hard rock, sort melankoli og popsensibilitet erobret sakte men sikkert Seigmen publikum, inntil det eksploderte med singelen og albumet "Metropolis" i 1995. Deres storslagne og unorske liveproduksjoner satte en ny standard som ikke ble tangert av andre norske artister før etter at Seigmen hadde takket for seg i 1999, da de fortsatt var på høyden av karrieren.

Høsten 1994 traff "Total" platehyllene, et album som av de fleste regnes som Seigmens mesterverk. Skiva dukker stadig opp på ymse lister over de beste norske utgivelsene gjennom tidene, bl.a. i Morgenbladets kåring av tidenes 100 beste album. Om "Total" var Seigmens kunstneriske mesterstykke, kom det kommersielle høydepunktet først med oppfølgeren "Metropolis" (1995).

Mot slutten av nittitallet ble Seigmen oppløst, og deres siste svanesang fant sted på et stappfullt Rockefeller 6. mai 1999, etter en utsolgt avskjedsturné. Deres musikalske arv merkes fremdeles, og billettene har gått unna de få gangene bandet har stått på en scene sammen etter oppløsningen. Sist gang Seigmen spilte en hel konsert sammen var i det nye operabygget sommeren 2008.

Men i sommer fikk vi igjen se Seigmen sammen, på Slottsfjell og Malakoff, og publikum var i ekstase. Nå er de klare for Sentrum Scene, og vi ser frem til å møte et band som fortsatt vet hvordan en livekonsert skal spilles, og kanskje noen overraskelser.

Billetter er i salg lørdag 28. juli kl. 10.00.

Bill. kr. 370,- + bill.avg.

Billetter i forsalg på www.rockefeller.no, Posten, Narvesen, 7-Eleven, tlf. 815 33 133.

18 år leg.