HOVE 2012 – Dag 4 – Tromøya

HOVE 2012 – Dag 4 – Tromøya

Så var man fremme på festivalens siste dag. Mange begynte å bli slitne nå, men humøret var fortsatt på topp. Også hos undertegnede.

Det var en del norske band i aksjon i dag, uten at jeg rakk å høre over alle. Men det er liten tvil om at det gror godt i norsk musikk og i alle stilarter. I dag fikk man høre artister som Mathias Stubø, Highasakite, G’bless records, A-laget, Envy, Aleksander Schanke og ikke minst legendariske BigBang.

Men først ut av de vi valgte å få helt med oss i dag, var britiske Band of Skulls. De spiller en ganske rett frem Rock’n Roll med enkelte elementer man kjenner igjen fra litt eldre rock. Var skuffende få som hadde dukket opp foran Amfiscenen mens de spilte. Meningene om konserten etterpå var veldig delte, men personlig syns jeg de leverte en god og spennende konsert. Jeg har aldri opplevd dem live før, men dette likte jeg såpass godt at jeg vil følge dem nærmere fremover. Ganske groovy konsert, selv om de kanskje ikke var direkte hyperaktive på scenen. Kanskje påvirket av det dårlige oppmøtet? Uansett, en positiv opplevelse.

BandOfSkulls_Hove2012_omtale.JPG
(BAND OF SKULLS – Photo: Kenneth Sporsheim)

Etter en tur innom rockebaren for litt kalde forfriskninger, så var det klart for BigBang på Amfiscenen. Man hadde hørt på forhånd at de skulle lage litt ekstra show og det viste seg å stemme bra. Det begynte å bli bra med folk og de hadde smått kommet i skikkelig partystemning. Bandet var helt klart i stemning, for her var det driv fra første låt. BigBang har godt rykte på seg som liveband og nok en gang viste de hvorfor. På slutten av konserten dukket det også opp både dansere fra forskjellige verdensdeler og masse unge mennesker som både sang, danset og spilte tamburin, mens evigunge Grini sprang rundt som en tulling og svetten sprutet. Men for en konsert. Dette var en opplevelse både for bandet og publikum.  En VELDIG god og morsom opplevelse for alle. Det er bare å bøye seg i støvet og si tusen takk til BigBang.

BigBang_Hove2012_omtale.JPG
(BIGBANG – Photo: Kenneth Sporsheim)

Etter den gode opplevelsen på Amfiscenen, var det en liten nedtur at resten av kvelden stort sett bestod av datalyder fra artister som M83 og ikke minst Skrillex. Men nå begynte det virkelig å bli fullt foran Hovescenen. Tydelig at småkidsa endelig var ferdig med forspillet på campen og var klare for å virkelig slå ut håret.

PublikumSkrillex_Hove2012_omtale.JPG
(Publikum under konserten med SKRILLEX – Photo: Kenneth Sporsheim)

Som skrevet fra NRK, så må jeg si meg enig i at det nå bare virket som en stor og forsinket russefest. Men med masse lys, (U)lyder og skrikende ungjenter, så virket kidsa veldig fornøyde. Jeg personlig kan hverken forstå meg på "musikken" eller hva som er så fasinerende med dette. Kanskje jeg rett og slett bare begynner å bli for gammel.

Skrillex_Hove2012_omtale.JPG
(SKRILLEX – Photo: Kenneth Sporsheim)

Men nå var uansett Hove over for i år. Om man da ser bort i fra festen som fortsatte i teltet, Hip Hop baren osv utover natten. Tusen takk for å år Hove!

http://www.hovefestivalen.no/