PAGAN’S MIND erstatter Heroes & Zeros på Goatrock 2012

PAGAN’S MIND erstatter Heroes & Zeros på Goatrock 2012

Pagan’s Mind til GoatRock

 

Det velkjente progrockbandet Pagan’s Mind stepper inn som headliner for GoatRock Festival etter at Heroes & Zeros måtte trekke seg på grunn av en skade. – Stort! sier en smellfornøyd festivalsjef.

 

– Vi drømte om å få Pagan’s Mind som headliner neste år, sier Frants Notevik Ellingsen, leder for GoatRock Festival som for første gang arangeres i Tvedestrand 10.-11. august.

– At vi får dem på scenen allerede første året, er helt utrolig. Jeg er helt nummen!

Opprinnelig skulle Heroes & Zeros avslutte musikkfesten i Solfjellparken i Tvedestrand lørdag 11. august. De måtte imidlertid trekke seg i siste øyeblikk da bassisten Simen Krogstie Lagesen nylig røk en sene i langfingeren.

– Vi må avlyse alle konsertplaner i sommer og i høst, og vi er ubeskrivelig lei oss for at vi må avlyse deres konsert spesielt, sier bandet til GoatRock.

– En snau måned før festivalstart satt vi uten headliner, konstaterer Ellingsen, som var i dialog med flere aktuelle erstattere da han kontaktet Pagan’s Mind.

– Jeg kunne ikke tro at neste års ambisjoner kunne la seg gjennomføre allerede nå, men bandet tente på tanken og fikk det til. Helt fantastisk!

– Den største utfordringen var at bassisten vår skulle spille i Langesund den kvelden, forteller Nils K. Rue, vokalist i Pagan’s Mind.

– Men vi fikk skaffet avløser til den jobben, og nå stiller vi i Tvedestrand 11. august.

Det suksessrike progrockbandet fra Skien har utgitt fem album i løpet av sin 12 år lange løpebane. I fjor turnerte de store deler av året, og dekket mesteparten av Europa. I år har de prioritert låtskriving med et nytt album i 2013 som mål.

– Vi håper å komme i gang med innspilling i løpet av vinteren, sier Rue.

Pagan’s Mind har en unik sound. De lager «melodisk metal» og får skryt både for melodiene, tekstene og teknisk dyktighet. Bandet har gjort det svært bra, og  etablerte seg internasjonalt allerede med sitt andre album, «Celestial Entrance», fra 2002.

– Antakelig er Pagan’s Mind mer kjent i Europe og USA enn i Norge. De har klart å bli større ute enn hjemme, mener Ellingsen.

– Hvordan ser et så veletablert band på å spille på en så liten festival?

– Det blir helt sikkert kjempekoselig. En kan ikke bli så fin på det at man takker nei til spillejobber, svarer Rue.

I forbindelse med byttet av headliner, blir konserten lørdag utvidet med én time. Pagan’s Mind går på scenen klokken 23.00 og spiller til midnatt.

– Hva får publikum høre?

– En lett blanding med flere av klassikerne og litt fra hver plate. Det blir også flere låter fra det siste albumet «Heavenly Ecstasy», avslører Nils K. Rue.

– Vi ses i Tvedestrand. Vi gleder oss!

 

GoatRock Festival