CROWBAR – Roskilde 2012 – Danmark

CROWBAR – Roskilde 2012 – Danmark

Bourbon-tåka

Klokka 0300 på natta er sjelden er bra utgangspunkt for en konsert på en festival. Hvis du i tillegg skal se sludge, så begynner tvilen virkelig å ta tak. Crowbar er en av legendene fra sludge scenen i New Oreleans(NOLA) og er sammen med band som EYEHATEGOD å betrakte som orginalene. Før konserten ladet vi opp med øl og jack and coke. Hvis du ikke vil sove, så sørg for at du er såpass i siget at teltet vil spinne. Ordet seigt får en annen betydning hva gjelder Crowbar og jeg må ærlig innrømme at mitt forhold til Crowbar er noe innskrenket og at jeg kun har et forhold til skivene Odd Fellows Rest og Broken Glass, derfor er ikke hele referanserammen dere krever tilstede. Jeg kjenner godt til seigheten hos Crowbar, men jeg ble positivt overrasket over de litt kjappere og pønkete rølpelåtene også. Det er også usedvanlig gøyalt å se Kirk Weinstein som den lille tassen han er eller stutt-tjukk, stå helt fremst på scena å groove. Crowbar har dessverre fått en uhorvelig sein slot og det preger publikumsoppmøtet. Det publikummet som møtte opp gjorde det beste ut av det og jeg trodde ikke jeg skulle se moshing på en sludge konsert, men det fikk jeg. I tillegg så er det gøy å se Kirk bjeffe energisk til publikum, som den distingverte herremannen han er. Selv om det var en slip up før låta Planets Collide, så er det mitt store høydepunkt. I bourbontåka husket jeg sommerferien hvor jeg sint måtte male hus for en forfylla snekker som stortsett drakk opp lønninga til oss stakkars plebeiere. Den låta og plata Odd Fellows Rest fikk meg gjennom den sommeren. Det var en bra konsert, men preget av sen spilling og lite publikum. Now watch the planets collide.

http://roskilde-festival.dk