CEREBRAL BALLZY – Roskilde 2012 – Danmark

CEREBRAL BALLZY – Roskilde 2012 – Danmark

Sufficient Fare

Jeg vet at dette bandet har blitt nevnt i alle de foraene dere elsker å hate. Pitchfork har nevnt de og det samme har Vice Magazine. Jeg kan minne dere på at første gang jeg hørte om dette bandet var i Terrorizer. Dessverre er det helt sikkert et eller annet huggu der ute som henger seg opp i at de kommer fra hipsterhølet Williamsburg i Brooklyn, New York. Bandet har opparbeidet seg et undergrunnskred og har blitt hypet av de "rette" bladene og nettstedene, så det vil knytte seg en viss spenning hva angår en gig med et slik band. I intervjuer med bandet og da spesielt vokalist Honor Titus, så har han beskrevet soundet som New York Hardcore og da er det tidlig åttitall vi snakker om ala Agnostic Front, Kraut og Reagan Youth, men du kan også høre likheter til DC-band og live synes jeg det var en liten snert HR og Bad Brains også. Cerebral Ballzy skulle spille klokken 1200. For meg funker hardcore nydelig på det tidspunktet, men oppmøtet er ikke det beste naturligvis. Honor Titus og resten av bandet kommer sløvt ut på scena. Honor Titus ser mildt sagt ikke våken ut og enten er det skuespill eller så har det vært inntak av alkohol og græss. Honor Titus fungerer litt som comic relief i begynnelsen med mellansnakk ala Spinal Tap, men du blir vant til det. Cerebral Ballzy KILLS!! Konserten bærer ikke preg av det jeg ofte hater med hardcore, nemlig band som nevner hardcore og eget bandnavn i låtene, at de krever circle pits hele tiden og taler om enhet og hvilke band som har svikta scenen. Det er også gøy å høre låter igjen som kun handler om pizza, promp og å skate. Noe annet som var et positivt avbrekk er at bandet ikke nevnte pot og heller ikke følte det forpult nødvendig å røyke ganja på scena. Jeg driter vel i og du har en egen jævla marijuana plantasje. Gress gjør deg glad og sulten, resultatet er at du blir en rorbu på repeat. Publikum, det lille som var på konserten, moshet og det ble til og med circle pits, men det måtte oppfordringer til. Det ble derimot løst morsomt av Honor Titus" You need to wake the fuck up out there or something and help us out." Konserten bærer preg av den er så jævlig tidlig, men energien til Cerebral Ballzy fenger folk. Honor Titus har kanskje ikke samme nærhet til publikum som Lee Spielman i Trash Talk, hvor han er ute i mengden, men det oppveies av det ikke er noe snakk om weed. Cerebral Ballzy virker heller ikke planlagt og det gjør hele konsertopplevelsen spennende. Bandet presenterte så langt den beste punk konserten på Roskilde. Sammen kan vi gjøre verden til et bedre sted, sørg for at det eneste akseptable dopet i hardcore er Kong amfetamin og start en meth-lab i ditt nærmiljø. Honor Titus har helt rett,"It was great punk rock morning."

http://roskilde-festival.dk