CANNIBAL CORPSE – Drammen – Union Scene

CANNIBAL CORPSE – Drammen – Union Scene

Først vil jeg legge til at telefonen min bestemte seg for å dø kort tid etter at No Dawn hadde gått på scenen. Så det ble ingen notater fra denne konserten og jeg klarte ikke få tak i setlist fra noen band. Jeg vil derfor, etter beste evne, bruke hukommelsen når jeg skriver denne anmeldelsen.

Det er utrolig morro at Cannibal Corpse har tatt med seg et Norsk death metal band på rundturen i Norge og det er som alltid morro å oppdage et nytt band. Medlemmene i No Dawn så ut til å være veldig klare for å varme opp de fremmøtte da de gikk på scenen ca 21:20. Vokalen er brutal og bandet leverer blodtight death metal denne kvelden. Stemningen var god blant de mange fremmøtte og de som så ut til å være litt avventende i begynnelsen ble mer og mer overbevist etter hver låt som ble ferdigspilt. Samtidig som de overbeviser med sine låter, vokal og ferdigheter med respektive instrument er de flinke til å få opp energien hos publikum. Responsen gikk i en oppoverkurve og bandet virket fornøyde med sin første konsert i Drammen.

Førsteinntrykket er positivt og jeg er fornøyd med konserten, men føler det lille ekstra manglet. Jeg ser frem til konserten i Oslo på fredag, som blir deres siste sammen med Cannibal Corpse i Norge.

Kveldens headliner går på scenen ca 22:30. Publikum er godt oppvarmet og viser sin takknemmelighet for at Cannibal Corpse endelig er tilbake i Norge og har tatt turen innom Drammen.

Så fort de finner hver sin plass, holder de seg der. Det er altså null bevegelse på scenen. Kombinerer man det med null sceneshow eller lysshow kan det høres ut som den perfekte oppskrift for en kjedelig konsert. Men, de klarer å unngå den fallgruven med stor margin. Det er sjeldent jeg ser et band som er så intenst live. Under konserten er de utrolig fokuserte og det er så godt som ingen kommunikasjon mellom bandet og publikum foruten noen sarkastiske kommentarer fra George. Men man drar heller ikke på en slik konsert for en kosestund med latter og historiefortelling. Publikum vet hva de går til og Cannibal Corpse med George i front vet hva publikum vil ha.

George er en nådeløs frontman som gjør det han kan for å piske opp stemningen og få i gang en moshpit, noe vaktene viste en nulltolleranse for under oppvarmingsbandet. Etter "I Cum Blood" var moshpiten i gang, med økende tilslutning utover i konserten. Det var en vakt som fulgte med og han grep bare inn en gang, som jeg kan huske, og det var for å dra ut en person som hadde drukket noen glass for mye.

De leverer ekstrem Death Metal på plate og at de klarer å gjenskape dette på scenen gjennom 90 til 105 min, uten at det blir kjedelig eller at de blir synlig slitne, er imponerende. Dette gjelder spesielt Paul som ikke har noen hjelpemidler som for eksempel triggere. Han bruker det riktignok når de er i studio, men ikke live, og han gjør ingen merkbare feil; hvertfall ikke som jeg la merke til.

Responsen fra publikum og den generelle stemningen blant publikum er god gjennom hele konserten og tar seg opp et hakk når de avslutter konserten med "Hammer Smashed Face" og "Stripped Raped and Strangled". Moshpiten tar av under de to siste sangene og det er ingen tvil om at alle er fornøyde med det de fikk levert fra scenen. Jeg er veldig fornøyd med konserten og ser frem til konserten på fredag i Oslo.