GROTESQUE HYSTERECTOMY – Trondheim – Lobbyen

GROTESQUE HYSTERECTOMY – Trondheim – Lobbyen

Death metalkonsert på Lobbyen i Trondheim på en fredag er ikke noe man lar gå forbi uten å møte opp og her skulle det bli fullt hus og stormende jubel. Eller det var det jeg trodde. Jeg hadde glemt at liksom death metalbandet In Flames spilte på Samfundet samtidig og det er dessverre slik at svenskene har et balletak på trønderske metalfans og dro til seg brorparten av folket denne fredagskvelden. Fysj sier jeg bare, men det er vel sånn det står til med metalfolket i Trøndelag for tiden. Jævla puddeldåser hele gjengen.

Vel, uavhengig om hva som skjedde i det runde røde hus oppe i Elgesetergata, på scenen nede på Lobbyen skulle tre band underholde oss som har skikkelig musikksmak. Først skulle Laserguys herje litt med sin vidunderlige grindcore, så skulle The Sickening få vist fram sin nye/gamle vokalist før Grotesque Hysterectomy skulle avslutte med sin mer progressive og avanserte death metal. Et riktig så variert death metal program, og et godt program, så her gledet vi oss.

 

Laserguys åpnet showet. Dette var andre gangen jeg fikk sett dem som en four-piece og jeg må se at dette kler dem godt. Lydbildet er mer fyldig nå enn hva det var før Spetz kom inn med bassen sin. Humoren er fortsatt på plass og den har til og med spredd seg til alle fire medlemmene, og det tok sånn cirka en halv straks før smilene satt på plass hos alle som var til stede.
Laserguys har vokst som band siden første gangen de spilte på Uffa i 2008 og låtene deres er blitt litt mer intrikate og mer avanserte. Fansen til bandet er fremdeles de samme, bortsett fra at vi er blitt mange flere.
Det ble servert en julesang, noen flere gamle låter og noe nytt, alt satt som det skulle, vel nesten, men sånn skal det være på intimkonsert. 

Undertegnede fikk en irettesettelse av Plantefar på slutten av konserten. Dette var selvsagt på sin plass, for med litt planlegging hadde jeg unngått det nødvendige ærend på unisextoalettet. Beklager boys, dette skal aldri gjenta seg. Kanskje.

Etter en liten pause var det klart for The Sickening. Dette var min første konsert med bandet med Stig Hansen på vokal og jeg var litt spent på hvordan bandet ville fungere med ham som frontmann. Jeg hadde noen bittesmå tvil om han var i stand til å erstatte gammelvokalisten Sigve Torland. Men, mine tvil ble raskt tilintetgjort da Stig og resten av bandet blåste i løpet av en og en halv straks bort både ørevoks, illeluktende aura og det som var igjen av vett etter Laserguys. Stig beviste raskt at han har en kraftfull growl som passer godt inn i den brutale musikken til The Sickening, og således passer glimrende inn. Han hadde god kontakt med publikum, sang godt men manglet kanskje litt av den flørtende humoristiske sjarmen kristiansundere er kjent for å ha.

The Sickening spilte et godt sett var uten tvil kveldens mest brutale innslag. Det eneste jeg kunne sette fingeren på, var skarptrommelyden. Den var grusom og kunne sikkert vært kopiert fra Vital Remains «Dechristianized». Folk som har hørt den skiva, vet hvordan skarptrommelyden er der, og det er ikke bra. Men ellers var dette gode saker.

Til slutt var det Grotesque Hysterectomy sin tur å entre scenen og for meg virket det som om det var mindre folk nå enn ved starten av kvelden. Meget skuffende, kjære trøndere, og betenkende.

Grotesque Hysterectomy er bandet hvor man finner den tidligere nevnte vokalisten Sigve Torland for tiden, og han slet virkelig for å prøve å få med seg publikum under konserten. Dessverre var det fryktelig liten respons å oppdrive for Oslobandet, som også har en tidligere gitarist fra Absu i line-upen. Til tross for dette, prøvde de virkelig å gjøre sin greie og gjorde en flott konsert. Riffene satt løst, det var flere intrikate instrumentale partier og det var mye god death metal vi fikk servert. Sigve fikk brølt litt og gjorde seg slettes ikke bort. Han virket kanskje en smule rusten, men det kan bare ha vært meg.

Til publikums forsvar vil jeg kanskje tro at musikken til Grotesque Hysterectomy muligens var litt for avansert etter to konserter med enklere og mer rett fram band som Laserguys og The Sickening. Men, nå går det rykter om at konserten med The Sickening og Grotesque Hysterectomy kvelden etter i Kristiansund var en stor suksess, så kanskje det generelt er noe galt med musikksmaken til trønderne. Man kan bare lure……. However, som det så fint heter på engelsk, Grotesque Hysterectomy beviste at de er et av landets mest lovende dømetallband og jeg mener de fortjener mer respons enn det de fikk på Lobbyen denne kvelden.