HELLFEST 2012

HELLFEST 2012

HELLFEST 2012

Clisson, Frankrike

15/6 – 17/6

HELLFEST OPEN AIR er en festival de fleste metalhoder snakker om gjennom hele året. Alle som skal på festival, snakker om Hellfest. Enten er det om den fantastiske line upen de har hvert år, eller det er om den dårlige organiseringen de har hatt i sine første leveår. HELLFEST OPEN AIR har vokst opp og de har lært av sine feil de første årene og ting er lagt mer til rette for publikum. Fortsatt er de best i klassen når det gjelder booking, for makan til line up skal du lete lenge etter. En flott blanding av punk, rock, prog og metal i sine mange herlige utgaver.

Hellfest foregår ved den franske byen Clisson, som ligger lokalisert sørøst for Nantes, nesten helt ute ved kysten helt vest i Frankrike. Festivalområdet er flyttet litt i forhold til tidligere år, men skal ikke ligge langt unna det gamle området. Hellfest Open Air har i år 6 scener der totalt 130 band skal spille. De første konsertene begynner på formiddagen og så går det normalt slag i slag til klokka 02:00. Problemet med en slik festival er at her spiller flere band samtidig og det er omtrent uunngåelig at band du gjerne vil se kræsjer og spiller samtidig. 

GunsNRoses_12.jpg
GUNS N’ ROSES – Headliner lørdag 16. juni
 
 

I år koster et festivalpass til HELLFEST 149 Euro, noe som tilsvarer omtrent 1225 norske kroner. Det er ikke noe å si på, med tanke på line upen og banda du vil få se spille. Tolv hundre og tjuefem kroner for å se MEGADETH, LYNYRD SKYNYRD, GUNS N’ ROSES, WITHIN TEMPTATION, OZZY, MÖTLEY CRÜE, KING DIAMOND, DROPKICK MURPHYS, MACHINE HEAD, EDGUY, LAMB OF GOD, SLASH, CANNIBAL CORPSE, ENTOMBED, CHILDREN OF BODOM, AMON AMARTH, BEHEMOTH, DIMMU BORGIR, TRAGEDY, REFUSED, BIOHAZARD, HANK3, SAINT VITUS og SUNN0)) er alene helt latterlig billig. Det faktum at du i tillegg får muligheten til å se GOTTHARD, UNISONIC, URIAH HEEP, SEBASTIAN BACH, STEEL PANTHER, BLUE ÖYSTER CULT, HATEBREED, BLACK LABEL SOCIETY, TURBONEGER, EXODUS, DEATH ANGEL, TRIVIUM, OBITUARY, BRUJERIA, NASUM, NAPALM DEATH, ORIGIN, NECROPHAGIA, SUFFOCATION, LOCK UP, BRUTAL TRUTH, DYING FETUS, SATYRICON, MOONSORROW, ENSLAVED, SHINING, ARCTURUS, ANAAL NATHRAKH, GBH, DISCHARGE, THE DEVIL’S BLOOD, YOB, PENTAGRAM og ORANGE GOBLIN gjør det ikke mindre bra. Dette er jo bare en del av banda som spiller på denne fantastiske festivalen. Tenk dette, hvis du forviller deg inn i det største teltet, dvs den tredje største scenen på fredagen, og blir der, så får du se CANNIBAL CORPSE, OBITUARY, BRUJERIA, NASUM, VOMITORY, UNEXPECT, BENEDICTION, BENIGHTED og TREPALIUM…og det høres for meg ganske så greit ut egentlig. 

Norske innslag er det ganske mange av i år: TURBONEGER, BLOOD RED THRONE, SATYRICON, TAAKE, ENSLAVED, DJERV, ARCTURUS, IHSAHN og VULTURE INDUSTRIES.


HER ER BANDA SOM SPILLER I ÅR 

Hellfest_12_poster.jpg