INFERNO 2012 – Dag 3 – Oslo

INFERNO 2012 – Dag 3 – Oslo

Dag 3 startet med canadiske Necronomicon nede på John Dee. Dette var et helt nytt bekjentskap, men i følge andre som både snakket med de og intervjuet de, så er de ganske jordnære og seriøse karer. Musikken var både tung og tight. Stemningen var bra. Så denne gjengen var absolutt en positiv start på dagen.

Merah_inferno_omtale.jpg

Først ute på Rockefeller, var Merah. Også de overrasket positivt. Jeg syns dette var gode saker. Funket veldig bra og folk så ut til å kose seg veldig. Tilbakemeldingen fra publikum var gode også.

Aeon Throne spilte så fort at man kunne tro de prøvde å sette verdensrekord i doble basstrommer. Det var både tungt og mørkt, men dette var ganske kule saker. Begynte å bli så fullt på John Dee at jeg misset siste to låtene fordi jeg rett og slett måtte ut. Det var fullt, det var varmt og det var hår overalt!

Aeon inferno omtale.jpg

Agalloch ble en liten nedtur. De var litt mer melodiøse enn mange av de andre denne kvelden, men det funket liksom ikke helt. De spilte nesten i totalt mørke og hele stemningen ble litt rar. Tilbakemeldingene var delte. Noen likte de, men de hadde også vært fan lenge, men for meg som hadde min første opplevelse, så føltes det som sagt bare litt merkelig. Men fikk noen anbefalinger av sanger jeg burde sjekke ut, da skal jeg gjøre det. Så får jeg sjekket om jeg tok feil eller de bare hadde en dårlig dag.

Jeg måtte ut å få meg en matbit, så jeg misset meste av Velnias som spilte nede på John Dee, men rakk siste par låtene. Jeg syns det hørtes lovende ut, så de fortjener at jeg sjekker dem nøyere ut senere. De tilbakemeldingene jeg fikk fra andre var hvertfall gode.

Fikk klar beskjed om at jeg ikke måtte gå glipp av Tsjuder, Så jeg stod forventningsfull og ventet da de gikk på scenen. Må bare si at gutta leverte varene. Dette var tungt, raskt og mørkt. Publikum så ut til å kose seg veldig, og det samme gjorde jeg. Ikke minst pga at Tsjuder må ha en av de beste trommisene i denne sjangeren. En så god trommis løfter hvilket som helst band. Dette var for meg en av kveldens store overraskelser.

Dead Trooper fortsatte festen i kjelleren og etter en så bra konsert som den foregående var, så er man alltid litt redd for en nedtur etterpå, men neida, Dead Trooper laget en jævla bra fest. De spilte bra, showet på scenen og publikum lot seg rive med. Og når man har selveste Jon Eirik Bokn på trommer, så vet man det blir bra. Good one guys!

dead inferno omtale.jpg

Kvelden kjappeste band må nesten være Absu. De overkjørte Aeon Throne på tempo. Men de leverte varene de og dette var et bra nytt bekjentskap for meg. Var også veldig mange andre som tydeligvis likte Absu, for det var mye hender og hår i været blant publikum foran scenen. Vis du vil høre på musikk som er kjappere enn du klarer å tenke, så er dette bandet for deg.

Den mest spesielle opplevelsen denne kvelden må være Solstafir fra Island. Men da i positiv forstand. Overraskende at et band som dette spiller på en festival som Inferno, men er bare en ting å si om denne gjengen; MAGISK! John Dee var fylt til randen og dette var en konsert de aller fleste der var lykkelig over å ha fått med seg.

solsta inferno omtale.jpg

Kvelden siste konsert var med legendariske Autopsy. Og jeg må få si at jeg nå forstår hvorfor de er nettopp det. Man kunne se folk begynte å bli slitne, men når Autopsy satte i gang, var det som de fikk litt ekstra energi. Autopsy er samspilte, de er tighte og de er proffe til fingerspissene. Når man hører på denne type musikk, så er Autopsy et must å få med seg live. Det mest imponerende må være trommisen som klarer å kombinere så teknisk spilling og growle som en Gud samtidig.


Da er det bare å samle sammen siste rest av energi og få med seg dag 4. Sees i kveld!!!

horns up inferno.jpg