INFERNO 2012 – Dag 2 – Oslo

INFERNO 2012 – Dag 2 – Oslo

Da var vi klare for første hele dagen med Inferno 2012. Vi samlet troppene på Festivalhotellet før kvelden startet med Corpus Mortale. Det begynte allerede å bli folksomt på John Dee. Jeg fikk bare med meg de siste 3 låtene grunnet kø, men det jeg hørte virket absolutt lovende og disse gutta står på listen over band jeg må sjekke ut nærmere.

corpus inferno omtale.jpg

Neste ut var Trollfest. Rockefeller var i god stemning, det samme var gjengen på scenen. De var så mange på scenen at man nesten mistet tellingen, men de koste seg og publikum koste seg. Eneste problemet var at Trollfest dessverre ble offer for dårlig lyd og veldig merkelig lyssetting. Hadde lyden vært bedre, hadde konserten løftet seg enda et hakk.

trollfest inferno omtale.jpg

Så var det Undying Inc sin tur. De hadde heldigvis litt bedre lyd enn forrige band på Rockefeller hadde. Dette var et veldig energisk band. Var lett å la seg rive med. Stemningen var god og pilsen smakte fortreffelig. Undying Inc leverte absolutt til godkjent denne kvelden.

undying omtale inferno.jpg

Kveldens kanskje største overraskelse for meg, var Anaal Nathrakh, som i følge min bergenske sidekick, uttales Anal Nattdrakt. De var energiske, spilte tungt, hardt og tøft. Lyden var bra og publikum storkoste seg. De prøvde også å lage en skikkelig moshpit inne på Rockefeller, men det var dessverre alt for få som tok til seg det og de som prøvde på moshpit lærte fort at å løpe rundt blant andre mennesker og headbange samtidig ikke var så lurt. Så det er nok noen med dobbel hodepine i dag. Men dette var en veldig veldig god konsert, og selv om jeg ikke var stor fan før denne konserten, så tror jeg de nå har klart å omvende meg.

Selv slitne gamle rockere som det E-T’s utsendte er, må ha næring i løpet av kvelden. Så vi misset dessverre The Konsortium. Vi beklager det og lover å sjekke de ut ved neste anledning.

Etter maten var fortært, så var det klart for 1349. Jeg har aldri vært spesielt stor fan av de, men jeg tenkte jeg skulle gi de en sjanse og møte konserten med et åpent sinn. Selv om mange foran scenen så ut til å ha en skikkelig herlig konsert, så ble dette for meg ikke helt det store, men i følge Stig (min bergenske sidekick), så var dette så jævla kickass og traff deg som en sliten ostepop i pannen (?). Men jeg får velge å stole på de som liker 1349 og forteller om en jævla bra konsert.

Vesen fortsatte kvelden nede på John Dee etterpå. Lokalet var overfylt, det var svett og det var varmt. Og jeg må få si at jeg ønsker den svette og feite mannen på min venstre side alt vondt i verden. Han hadde tydeligvis problemer med luft i magen. Og den duften luktet ikke akkurat blomster, så jeg måtte bare rømme lokalet. Beklager til Vesen for at jeg ikke fikk med meg alle sangene, men det jeg hørte var veldig bra. Vesen er et band som flere bør sjekke ut. Jeg har ikke hørt dem på album, men jeg likte det jeg hørte live.

Triptykon var neste band ut og det var tydelig at mange hadde sett frem til denne. Men jeg må si, som også ble bekreftet av flere jeg snakket med, at dette var en konsert veldig under pari. Lyden fungerte ikke, lyset var bare sært og forvirrende. Og uten om den vakre jenta på bass, så virket det som de spilte fordi de måtte og ikke fordi de ønsket. De spilte faktisk så kjedelig og dårlig at en røyk og kald pils på takterrassen fristet veldig mye mer.

Siste band ut på John Dee denne kvelden, var Church of Misery. For meg var dette noe nytt og ukjent, men de overrasket flere enn meg. De spilte en blanding av flere stilarter, de hadde energi og en kul attitude. Synd konserten ikke varte lengre enn den gjorde. Men absolutt positive saker!

Kveldens avslutning stod Borknagar for. De startet ganske dårlig, men tok seg veldig opp utover konserten. Lyden var god og selv om publikum begynte å bli veldig slitne, så var det fortsatt veldig god stemning på Rockefeller selv etter 7 timer med konserter. Borknagar er tighte og samspilte og vandrer innom flere av metalens stilarter. Hvis du ikke har sett de live før, så anbefales du å gjøre det neste gang sjansen byr seg, for dette endte opp med å bli en veldig god konsert..

borknagar_omtale_inferno.jpg


Vi sees til en ny dag på fredag!!!