INFERNO 2012 – Dag 4 – Oslo

INFERNO 2012 – Dag 4 – Oslo

Da var vi klare for Inferno’s 4. og siste dag. Vi var litt sent ute grunnet kameraproblemer, så vi misset det meste av første bandet Aggravator. Vi beklager dette og vi skal sjekke de ut ved en senere anledning.

Først band ut på Rockefeller var Throne of Katarsis. De kommer fra samme traktene som Einherjer, så Rogaland fortsetter å markere seg på Metalkartet. ToK spiller ganske mørk og seig Black Metal. De er stemningsfulle og de laget en mørk stemning på Rockefeller. ToK ble et av mange positive bekjentskaper denne festivalen. Skulle bare ønske de gjorde mer ut av flammeshowet, for vi ble lovet et helvetes show fra dem selv.

Så var det Svarttjern sin tur nede på John Dee. Mange beskriver Svarttjern som True Norwegian Black Metal. Det var seigt, tungt, sminke, blod. Old School Black Metal, melodiøse riff og kjappe taktskifter. Svarttjern er TØFT!

Et av de bandene jeg så mest frem til på dag 4, var Einherjer. De er en god del mindre mørke enn mange av de andre bandene, men de spiller veldig fet teknisk metal. Fikk litt tekniske problemer i første låten, da ene gitaren konket ut, men både band og publikum tok det med et smil. Einherjer leverte varene til de grader. Dette var tøft, det var bra og det var energisk!

Neste band ut var Ancient Wisdom. Veldig laidback rock/metal uten trommer. Halvakustisk og perkusjon. Smådystert. Mange som lurte på hvorfor dette bandet var på Inferno, men de fleste så ut til å kose seg. Sangene var ganske like, så den halvtimen de hadde, holdt nok for de aller fleste.

Decapitated er et teknisk Death Metal band fra Polen. Var mange med store forventninger til denne konserten, undertegnede inkludert. Og Decapitated leverte varene. Energisk, kjapt, aggressivt, fantastisk er det man kan si. Dette var et av høydepunktene for hele festivalen. Som han ved siden av meg sa; "Dette var så KICK ASS", og med det beskrev han det gutta leverte fra scenen. Det er bare å bøye seg i støvet.

The Monolith Deathcult fortsatte festen etterpå. De spiller mørk og litt seig Death Metal. Skifter mellom 1-3 stemmer. Det var litt spesielt, men det fungerte i perioder. Bandet fra Nederland leverte en helt grei konsert på John Dee. Men var vanskelig å overbevise etter den fantastiske konserten Decapitated leverte rett før.

Svenske Witchery er et speed/thrash metal band, og de viste at også denne stilarten har svensker godt tak på. De spilte veldig tight og stødig, de leverte varene til de grader. Publikum koste seg veldig og det var mye hår og horns i lufta her. Witchery viste seg å være et fantastisk liveband og de anbefales på det sterkeste om du ikke allerede har hatt gleden av å oppleve dem live.

One Tail, One Head var festivalens siste band på John Dee. Dette trønderske bandet leverer en sint, mørk og teknisk Black Metal. Kjappe taktskifter og hissig vokal. Selv om jeg ikke lot meg helt rive med, så er det ikke vanskelig å høre at de er et godt og teknisk band. Tror nok de også fikk lide litt av å måtte plukke opp tråden etter Witchery. Men kommer definitivt til å sjekke de ut flere ganger.

Så ble hele Inferno 2012 avsluttet på Rockefeller med norske Arcturus. De spiller stemningsfull metal, med en feel av powermetal. Og uten tvil med den lyseste og mest klare stemmen på hele Inferno. Utenom litt mye prating innemellom låtene, så leverte Arcturus en fantastisk konsert. Melodiøst. Bra sceneshow og publikum var virkelig med. De brukte det siste lille de hadde igjen av energi og var med på å skape en herlig atmosfære sammen med bandet. Og de laget en perfekt avslutning på festivalen med masse fyrverkeri.

arcturus omtale inferno.jpg

Da var årets festival over og man kan starte å glede seg til 2013. Jeg skal la inntrykk og tanker synke inn, så kommer jeg med en omtale om festivalen i sin helhet og med bilder fra festivalen. ROCK ON!