EXELOUME – Kristiansund – JP Clausen

EXELOUME – Kristiansund – JP Clausen

24.03.2012 sto NORDMØRE HARD ROCK CLUB for en av de heftigste konsertopplevelsene i Kristiansund på mange år.

Kvelden startet med lokalt supportband i SEPSIS. Et band som leverer dødmetall som i mine ører er helt i tråd med oppskriften. Bandet har ikke hatt alverden av tid på seg for å forberede denne giggen, men det lot ikke de seg affisere nevneverdig av. Noen småkluss her og der, litt lydproblemer og litt humor, så ble nervene ristet av, og Sepsis leverte absolutt en brukbar konsert denne kvelden. Et band man skal hoøde øye med i tiden framover.

 

Så over til EXELOUME

Thrashbandet med base i Trondheim har på kort tid funnet seg til rette i sin sjanger. Assosiasjonene til Death er umulig å unngå, og det er jo ikke helt feil når man tenker på hvilken legendarisk status Death har og har hatt i alle år for thrashpublikummet i den vide verden.

Med solide røtter i norsk metall oppgjennom årene fra bl.a. Manifest, Griffin, Pica Fierce, Atrox, Mealström og Gigas Librorum for å nevne noen, er det en solid musikalsk bakgrunn som kommer inn i Exeloume, og det både høres og synes når bandet står på scenen.

Tom Wahl har brukt litt tid på å håndplukke sine medmusikanter til dette bandet, og fant til slutt fram til 4 medspillere som oppfyller hverandre meget bra. " DÆM SPÆLLE KVARTAINNER GOD " som gamlefar Eggen ville sagt…

Jeg har tidligere sett en konsert med Exeloume, men da var jeg ikke kapabel av å gjøre eller si stort annet enn at jeg likte det jeg så og hørte den gangen. Kanskje enda mer nå…

Med litt innkjøringsproblem hva gjaldt lyd, så skulle Exeloume levere en helt framifrå konsert med ikke mindre enn to Death covere.

Exeloume_Kristiansund_120312.jpg

Det at Alessandro og Johnny spiller sammen i flere band lar seg gjenspeile i en solid tromme/bass kombinasjon som ligger til grunn for både Tom og Andrés gitarriffing og leadgitarspilling, noe som for meg i alle fall er ganske essensielt for at det skal bli god thrash. Øysteins Death inspirerte vokal legger seg akkurat der den skal ligge på skalaen slik at Exeloume framstår som en veldreid skulptur av god thrash metall.

Jeg tror også publikum i Kristiansund denne kvelden høstet fruktene av at Exeloume nylig har vært på en liten turne i Norge, og var rimelig godt innkjørte før denne konserten.

En stor takk til Nordmøre Hard rock Club som fikk Exeloume til Kristiansund.
En stor takk til Steinkjærs store sønn for hjelp med lyden. (Andreas fra No Dawn)
En stor takk til Sepsis som viste oss at det finnes liv i flere ender av Kristiansund.
En stor takk til Exeloume for at de kom og leverte varene.
En stor takk til JP Clausen som lar Nordmøre Hard Rock Club få komme til i en ellers så kronglete konsertby.
En stor takk til deg som har orket å lese helt hit.

http://www.facebook.com/exeloume