VULTURE INDUSTRIES – Ut på tur

VULTURE INDUSTRIES – Ut på tur

Bergensbataljonen bestående av Taake, Vulture Industries, Helheim, Sahg og Dominanz har slått seg sammen og gjør fire trippekonserter i Bø, Stavanger, Kongsberg og Oslo. Taake spiller på alle, Vulture Industries og Helheim gjør tre hver mens Sagh og Dominanz er med på kun en konsert hver.

Dette høres ut som 4 fantastiske konsertkvelder for de heldige som får oppleve dette. Hvordan ble disse kveldene til?

På siden av at jeg er vokalist i Vulture Industries gjør jeg management for Taake, Helheim og Vulture Industries via Propulsion Music. Ettersom det var på tide med en liten runde på hjemmebane for alle tre føltes det hensiktsmessig å samkjøre, ikke minst ettersom de utgjør en variert og spennende pakke sammen. Hva angår Sahg ble de booket inn separat for spillejobben til Kroa i Bø, men måtte dessverre avlyse pga. sykdom. Dominanz ble med i Stavanger da Helheim ikke kunne være med på den datoen og vi endte opp med litt ledig scenetid.

Hva kan publikum håpe på disse kveldene? Blir det tre rene konserter eller kan det dukke opp noe krydret samarbeid bandene imellom på ei låt eller två?

Det blir i hovedsak rene konserter, men alle bandene har nok spilletid til å få vist seg skikkelig frem og et og annet ekstraordinært kan skje. Kan også påpeke at alle bandene er på topp hva angår live form og er bedre en noensinne;)

Er det åpninger for ytterligere konserter eller blir det med disse fire i denne omgangen?

Det blir med disse fire for denne gang.

Disse fem bandene burde være en flott pakke for en Europaturne eller noe sånt. Er dette noe dere vurderer?

Det har vi delvis gjort i form av Dark Essence Tour 2010 hvor vi hadde pakken Taake, Helheim, Vulture Industries og Sulphur. Dette fungerte veldig fint for Europa, og alt tilsier at det skal fungere flott i Norge.

VultInd_12.jpg

Hvordan er livet på en Vulture Industries konsert forresten? Og hvordan er det norske publikumet i forhold til andre nasjonaliteter?

Evig skiftende. Det eneste som er konstant er at det er svett, varmt og illeluktende på scenen. Det pleier dog å gå bra å heve pulsen til publikum en god del ettersom det er mye som skjer både musikalsk og på scenen. Å få dem til å bli enige om hvilken takt de skal riste på hodet i er derimot ikke alltid like lett.

Det norske publikumet er ikke så verst det. Det varierer en del fra by til by. Oslo minner om litt blaserte og livstrøtte Nederlendere bortsett fra at de ruller på R’ene. Bergen er skrålende og breiale briter. Trondheim er Skotter som ingen forstår enten pga. dialekten, mengden på hjemmebrent innabords, eller begge deler.

Hva skjer ellers i Vulture Industries leiren? Er det noe produktivitet på gang?

Vi jobber med materiale til ny plate og har litt forskjellige prosjekter på gang. Hvis alt går etter planen går vi i studio til sommeren og har ny plate klar for slipp mot slutten av året eller tidlig neste år.

 

 
30 MAR: TAAKE + VULTURE INDUSTRIES + DOMINANZ – Stavanger
11 MAY: TAAKE + HELHEIM + VULTURE INDUSTRIES – Energimølla – Kongsberg
12 MAY: TAAKE + HELHEIM + VULTURE INDUSTRIES – Betong – Oslo 

Taake_Norge_12.jpg