CANDLEMASS, SOLEFALD og IN VAIN til Southern Discomfort 2012

CANDLEMASS, SOLEFALD og IN VAIN til Southern Discomfort 2012

SOUTHERN DISCOMFORT 2012
(14. & 15. september, Kristiansand)
 
Vi har i dag fornøyelsen av å offentliggjøre flere band som skal entre scenen under Southern Discomfort i september. Deriblant headliner både fredag og lørdag!
 
CANDLEMASS er et svensk doom metal band som er godt kjent for veldig mange. Bandet som har sitt utspring i Stockholm i Sverige, ble etablert av Leif Edling i 1984. Det har vært endel utskiftninger i besetningen, men pr i dag består CANDLEMASS av: Leif Edling, Robert Lowe, Lars Johansson, Mats Bjørkman, og Jan Lindh. Bandet har i løpet av sin fartstid hatt et par avbrekk i form av oppløsning, men har heldigvis (for gamle og nye fans) gjennoppstått begge ganger. På bandets hjemmeside kan man lese at de i 2011 skreiv kontrakt med Napalm Records, for det som skal bli deres siste album! Denne plata blir nummer 11 i rekken av studioalbum og kommer ut i vår. CANDLEMASS er ikke borte enda! De må promotere den nye plata, og har mange konserter å spille. Fredag 14 september i år spiller de på Southern Discomfort! Fol må kjenne sin besøkelsestid her.., dette blir for det første knall!!, og for det andre blir kanskje denne konserten en av deres siste i Norge…
 
Det er ikke til å skyve under en stol at vi er kraftig stolte av å kunne tilføye et navn som SOLEFALD til årets line-up! Bandet ble etablert i 1995 av Lars Are (Lazare) Nedland og Cornelius Jackhelln. Begge opprinnelig fra Kristiansand, men nå bosatt i henholdsvis Oslo og Berlin. Både Nedland og Jackhelln er (og har vært) involvert i andre band og prosjekterforuten SOLEFALD. (Borkanagar, Age of Silence, Sturmgeist, Himeriksskvadronen++) og Cornelius Jackhelln er også kjent for mange som forfatter/lyriker/skribent. SOLEFALD spiller noe de selv definerer som avant garde metal/black metal og har i løpet av sin fartstid gitt ut syv fullengdere. Den foreløpig siste ‘Norrøn livskunst’ kom i 2010 på Indie Recordings og ble nominert til Spellemannsprisen i 2011. Til tross for å være et band som har eksistert lenge, har mange fans og har fått glimrende kritikker for platene sine, har ikke SOLEFALD spilt live siden 1999! Det har såvisst ingenting å gjøre med manglende forespørsler verken fra oss eller andre arrangører. Southern Discomfort (blant andre) har forsøkt å booke bandet tidligere uten hell… Men nå!! Det er ikke noe mindre enn absolutt strålende at det er i boks i år. Lørdag 15 september står SOLEFALD på scenen under årets Southern Discomfort metal festival. På scenen får de god hjelp av et band som har gjestet festivalen tidligere; IN VAIN.
 
IN VAIN er et band ikke ukjent i SD-sammenheng. De spilte hos oss i 2010, og til glede for oss og publikum, igjen i år. Bandet som så dagens lys i 2003, spiller ekstrem metal av høy kvalitet. IN VAIN må jobbe mye lørdag kveld på Southern Discomfort. Foruten å stå på scenen med SOLEFALD denne kvelden, gir de sitt eget show først!
 
Etter disse godbitene er ennå ikke line-up’en komplett. Vi kommer med mer.. Om en stund..