DØDHEIMSGARD – Oslo – Blå

DØDHEIMSGARD – Oslo – Blå

INI var for meg totalt ukjent og det som møtte meg når de fremførte sine sanger var jeg ikke forberedt på. De har funnet sin egen særegne stil som er en salig blanding av diverse sjangre, så det blir vanskelig å plassere de i dagens sjangerlandskap. Men musikken er bra gjennomført og fremført av et samspilt band med gode musikere og en god vokalist. Det er stas med band som våger å bevege seg utover de vanlige 3-5 minutter og de klarer å bygge opp sangene så den møkkete og dystre turen de tar oss med på aldri blir kjedelig. Lydmannen gjorde jobben sin så alle instrumenter og vokal kom godt frem i lydbilde. Til og med bassen kom til sin rett, noe som altfor sjeldent er tilfellet. Ingen setlist var å oppdrive, så hvilke sanger de spilte vet jeg dessverre ikke. 

Etter ca 30 minutter blir forhenget dratt til side og Dødheimsgard skal endelig gjennomføre en eksklusiv konsert som hedrer albumene "Kronet til Konge" og "Monumental Possession". Alt var lagt til rette for en fantastisk konsert.

Med masse levende lys på scenen åpnet de med "Å Slakte Gud" og satte stemningen for kvelden. Bandet var i veldig god form og leverte så absolutt varene; våger påstå det så absolutt var verdt de 150kr det kostet å komme inn. Det skal også sies at selv om Kvohst er en veldig bra vokalist er det ingen tvil om at Vicotnik gjør en like god jobb. Dødheimsgard lar musikken tale for seg selv denne kvelden og holder kommunikasjonen med publikum til et absolutt minimum, noe som er helt greit for min del. Lyden var heldigvis veldig god denne gangen også slik at alle instrumenter og vokal fikk sin respektive plass i lydbilde. Etter at "When Heavens End" var applausen stor og publikum gjorde det de kunne får å få de tilbake på scenen. Heldigvis bestemte bandet seg for å gi publikum hele to ekstranummer som ikke var ført opp på setlisten. Den første sangen de spilte glemte jeg å notere ned og jeg må ærlig innrømme jeg ikke husker hvem de valgte. Den andre sangen derimot husker jeg; kvelden ble avsluttet med "The Snuff Dreams Are Made Of". 

Dødheimsgard:
Å Slakte Gud (Kronet til Konge)
En Krig å Seire (Kronet til Konge)
The Crystal Specter (Monumental Possession)
Midnattsskogens Sorte Kjerne (Kronet til Konge)
Angel Death (Monumental Possession)
Mournful, Yet and Forever (Kronet til Konge)
Utopia Running Scarlet (Monumental Possession)
Når Vi Har Dolket Guds Hjerte (Kronet til Konge)
Kuldeblest Over Evig Isøde (Kronet til Konge)
Bluebell Heart (Monumental Possession)
Kronet Til Konge (Kronet til Konge)
Monumental Possession (Monumental Possession)
Fluency (Monumental Possession)
When Heavens End (Kronet til Konge)

Ekstra: Husker ikke
Ekstra: The Snuff Dreams are Made of (Supervillain Outcast)

Det ble en kveld med to veldig bra konserter foran det som så ut til å være et nesten fullsatt Blå. Selv om ikke alle så ut til å bli overbevist av INI var det hvertfall ingen tegn til skuffede konsertgåere etter at Dødheimsgard forlot scenen.