LOBOTOMIZED – If you want to get shit done, you got to shit

LOBOTOMIZED – If you want to get shit done, you got to shit

Lobotomized!! Hva er egentlig Lobotomized? Er det et seriøst band eller bare en jævlig god unnskyldning for å drikke og leve ut ungdommen en gang til? Eller kanskje begge deler. Hvem vet? Eternal Terror skribent Olve Kolden tok tak i bandet og prøvde å riste noen vettuge svar ut av Skrapparkar og Bowel og kanskje blir vi litt klokere etter å ha lest hva gutta har å si. Ikke vet vi. Moro er det i alle fall.

Hei. Grei ut um hesten og kvifor. Nei. Fortel um korleis Lobotomized uppstod: Korleis ein fekk samla bandet; og kva var det som inspirerte til å laga dykkar eigen helvetes Metal.

Skrappar: Equus ferus caballus! Morn! Først vil jeg berømme din bruk av det norske språket! Überrai! Er det en slags ny norsk? Du burde skrive ei bok. Hadde solgt som bare faen. Kjør på, bare kjør på, for helvete. Som Slangen sier. Du kan kalle boka "Um lauten".

Idéen til konseptet Lobotomized oppstod passende nok på pøbben Tut & Kjør i 2003. Husker ikke når vi begynte å øve og slik, men trur ikke det var før i 2005. Jeg og Bowel ville samle noen svirebrødre og lage et bedugget avvikerband som skilte seg ut i Noregs metallflora. Metallsjangeren er jo tidvis sjølhøytidlighetens klamme høyborg. Vi ville rett og slett starte et band som befant seg i andre enden av skalaen. Ikke for å forsøke og sette noen spor i sjangeren, men mer ut fra et utgangspunkt bygd på mottoet ‘if you want to get shit done, you got to shit’.

Prosjektet skulle være barnslig, lavmåls, upretensiøst og flåsete med rai-rai, råskap, ræva humor og nevehytting i fokus. Så inspirasjonen lå vel faktisk i et slags juvenilt opprør innad mot det bestående. Fuck you all! Alas.

Bowel: Fuck you all! Fuck off! Go fuck your grandmother in the tits! You worthless twat!

Skrapma: In the tits? Into the tits! Mama, my armtits smell sweet.

Bowel: You should all listen to Geir Olav Ødegård! (Why did we turn to English all of a sudden?)

Skrapma: BECAUSE OF DEATH!

Demo’en "Fucking Lobotomized" (2005) har jo fått ei meir offentleg utgjeving seinare (No Posers Please! Records); var det heile tida meininga at den skulle utgjevast eller at den skulle vera "totalt demo"?

Lobotomized har jo ute fleire split-EP’ar, forutan "Oslo We Rot" (Unborn Productions, 2010) so er dykk på to utanlandske plateselskap. Korleis kom de i kontakt med dei selskapa; og med dei to andre banda, japanske Coffins og Bonesaw frå Skottland?

Skrapparpjatt: Det var vel knapt NOEN mening bak den demoen, ha-ha! HJ fra NPP likte den tydeligvis såpass godt at han ville gi den ut på vinyl. Og det var jo sjølsagt ikke oss imot. Low-fi high-fives til HJ for at han gadd det.

Husker ikke helt hvordan vi kom i kontakt med verken selskapene, Coffins eller Bonesaw, men tør å vedde den brente levra mi på at det var gjennom verdensveven. Vårt bidrag på Coffins-splitten er det bare å overse, forresten. Fyyyyy faaaaaaen, som Trommis-Ola sier. Vi var tydeligvis ikke heeelt med på det tidspunktet, vi fulgte ikke opp hva som skjedde med låtene våre der, for lyden har forandra seg fra vi sendte driten herfra til mokka havna på vinylen. Lyden er faktisk helt überjævlig, og det kommer fra OSS, tenk hvor jævlig den er for folk flest, hå-hå! Nesten så det har bikka over til å bli så jævlig at det blir fett igjen. Vi får håpe det funker i Japan, om ikke annet, for der har dem vel smale øreganger og er generelt sett ganske kreisi mødderføkkers.

Bowel: Men de har mindre ørevoks.

Skraplumbo: Voks on, voks off.

Bowel: Fuck off!

Skrapoff: Fuck on!

Lobotomized_12 (11).jpg
Live på Inferno et eller annet år etter Kristus.

Og "Oslo We Rot"-samlaren, kven var det som kom på den briljante idéen? Var skikkeleg sleppelag på Garage og greier!

Skrapparrot: Jeg visste faktisk ikke hvem sin idé det var før jeg leste intervjuet med Obliteration i Prostata Mag. #7 nylig. Genial ‘zine, forresten! (Sjup, sjup: zbamok@hotmail.com) Jeg røper ikke hvem det er her, så de nysgjerrige må kjøpe bladet til Berlevåg. Uansett, har lest flere steder at den firersplitten liksom skal bestå av eliten av norsk death metal. Lobotomized stiller seg mildt sagt uforstående til den salgsgimmicken, i tillegg misliker jeg slik "elite"-snakk intenst. Det bør være forbeholdt gamlenazister, drillowannabes på fjortissnivå, kulturfiffen og kvisete satanister. Og hadde det FAKTISK vært snakk om en slags elitesamling, så hadde ikke vi vært med: 1) av prinsipp 2) fordi vi ikke er blant de tredve ‘beste’ death metal-bandene i Norge engang 3) og på toppen av hele mokkakaka er vi knappast death metal! Leste en artig kommentar under en anmeldelse av sjutommeren forresten: "Energetic little compilation. Plays better with the Lobotomized tracks deleted."

Når det er sagt, så er Execration, Obliteration og Diskord max knalle og alt det der!

Bowel: Hvilken idé, sa du?

Skrappadoo: Jeg sa bidé!

Bowel: Nedi dassene i Tyrkia er det en sånn liten kran som spyler ræva di etter du har hatt avføring. Hvorfor har ingen innført (avført) dette i Norge??

Skrappapoo: Antakeligvis fordi det er overflødig. Mye rævsleiking her til lands.

Bowel: Kuksuging er det også mye av.

Er det tanken å laga ein fullengdar, eller gjev dykk faen?

Skrapfaen: Håh! Fullengder skal det bli, en lengde med fyll. Vi er vel på 5. året når det gjelder å jobbe med debutalbumet. Eller, ‘jobbe’ er å ta i, vi har vel belma oss gjennom det meste av skiva, og det er en av grunnene til at det har tatt så lang tid, men nå ser vi det berømte lyset i enden av tunnelen. Vi får bare håpe at det lyset ikke er et gothstog!

Det blir et middelmådig album stappfullt med bisarre bidrag fra ymse særdeles frekke personligheter. Vi har vel snart over TREDVE bidragsytere på skiva. (En bidragssyter, en som klager på trygda!) Målet har uansett ikke vært annet enn å ha det morosamt i selve prosessen (god unnskyldning til å ta seg noen pils i tide og utide), så når skiva endelig er ferdig, blir livene til Bowel og undertegnede fylt med verkende tomrom. Alas!

Bowel: Det har vært en meningsfull beskjeftigelse å spille inn denne plata, og vi kan nå trygt si at vi er fullbefarne. Vi håper å være fullnøyde når vi endelig kommer til punktet hvor vi fullender denne «fullengder». Om det blir en fullkommen skive eller ei, gir vi fullmakt til den enkelte lytter å avgjøre. Så får vi håpe det blir fullpakka på slippfesten som selvfølgelig vil finne sted når det er fullmåne.

Lobotomized_12 (8).jpg
Bowel, Runar Søgaard og SLANGEN i Spendless studio — hobokor-session!

For eit par år sidan slutta to av bandmedlemane. Tenkjer jubelen stod høgt i taket hjå Lobotomized, då! Eg meiner, færre å dela øl med. På konsertar låner dykk Ola Rustad og Lian på trommer og gitar frå Flesh Torment. Skal dei to verta faste i bandet etter kvart?

Skrapparkhat: Vi vurderer faktisk å avlive dem. På en human måte, vel å merke. De er jo nesten folk. Fyyyyy faaaaen, som Trommis-Ola sier. Når ringen er sluttet, betyr det at hølet er penetrert? La meg dele en lystig anekdote som ikke har noe med spørsmålet ditt å gjøre. Jada, alle er i slekt i Hedmark, men likevel, broren til oldefaren min og grandonkelen til bestefaren (eller noe) til Ola, spilte sammen på bygdefester i mellomkrigstida på henholdsvis trekkspell og sitar(!). BILDE! Rustad spilte sitar sjølsagt, det forklarer en del, væ. Hø-hø-hø! Trekkspell må sies å være noe mer karslig enn SITAR. Tipper uansett at det er to karer som spinner rimelig bra i grava når dem ser hva slags drit slekta driver med i 2012. Sånn ellers. Vet itte. Ser for meg at vi legger ned bandet etter releasefesten. Da blir det i så fall danseband for alle penga. Dag Olavs Danse Orkester! (Med orddelingsfeil sjølsagt! Folkelig!)

Lobotomized_12 (12).jpg
Man blir ikke trist av trekkspell
 
 

Alle i bandet driv jo i andre band òg, vurderar dykk Lobo som hovudbandet og dei andre som side-band?

Skrappardans: Jeg har ingen hovedband, men setter helt klart ‘Dag Olavs Danse Orkester’ øverst av prosjektene mine. Avfall (Lobos og Deathhammers samarbeidsprosjekt og semipolitiske kvasialibi – crustmetalpunk; kan sjekkes her: http://avfall.bandcamp.com) vurderer jeg ikke engang, og satser etter hvert på en Endwarfment-reunion med originalbestninga. Lobotomized kommer øverst, eventuelt nederst, avhengig av hvem det er som er underst eller imellom. Ellers har jeg lyst på å starte Rikets Crust II nå som evil_dave har flytta til Russland og jeg flytter nærmere eksmedlemmene i Rikets Crust ute på bygda.

Bowel: Lobotomized vil nok dessverre om kort tid ligge i Avfalls-dunken.

Skrappdawg: Mmmordi.

Bowel: Faaardi!

Har forstått det slik at Bowel lagar det meste av musikken. Når dykk lagar ein ny låt er det dugnad eller er det Bowel Befaler?

Skrapgård: Det er for det meste Bowel Befaler når det gjelder selve musikken, mens jeg står for tekstene. Men alle fra den forrige besetninga har bidratt med egne greier. Radarparet Ola og Lian kom inn i bildet etter skiva var så göth som ferdigskrevet. Blir det mer låtskriving fremover, så vet jeg at Lian er klar til å bidra og Ola klarer garantert å smelle sammen et titalls låter, så fort han nedprioriterer kebabspisinga si.

Bowel: I command thee! If you don’t follow my orders I will piss on thee! I am thy dark overlord!

Death Metal-fans vil vurdera Autopsy og Abscess ulikt. So; kva er likast? Autopsy eller Abscess? Eric Cutler eller Clint Bower?

Skrapcess: Jeg setter Abscess høyest i skrivende stund. Men skivemessig går jeg for Shitfun. Ettersom Eric Cutler spiller på skiva vår, så får han min stemme fra tårnet uansett hvem du hadde målt han mot. Mvh, Named Ropper.

Bowel: Autopsy har alltid vært et muldyrhode foran.

Skrapsolje: Hva er egentlig et muldyr? Halvt esel, halvt hest? Grei ut, Bowel. Når muldyret er trist skifter det navn til molldyr. Naw.

Bowel: Per (Jan) definisjon er et muldyr et avkom av eselhingst og hoppe. Altså en bastard. I likhet med Skrapsolje.

Skrapsolje: Insinuerer du at jeg er en slags hingst? Gay.

Bowel: Ditt kåte esel!

Lobotomized_12 (4).jpg
Scenestasjet vårt under Hole in the Sky. Fikk KJEFT av Exodus-manageren pga. av rælet! Voksent!

Har dykk flaksa utomlands og spelt konsertar? Ja, det har dykk, ikkje nekt. Er publikum der hardcore punkarar eller Death Metal freaks?

Skraplive: Vi har spilt to konserter i Bergen, ja, to ganger på Hole in the Sky. Apropos, en Rock In-dude mente vi måtte være bransjehorer ettersom vi hadde spilt der. Det var jo litt artig ettersom bransjehoring er noe av det verste jeg vet, helt på høyde med 1) folk som skal inn på offentlige transportmidler før folk har gått ut 2) pykopatiske kvinnfolk som klikker pga. uvitenhet, generell idioti og mangel på humor 3) Rock In og 4) Facebook og 5) smileyfaceopplegg (hvorfor har det blitt slik at man nesten fremstår som en BITTER SURPOMP om man ikke bruker smiletryner i hytt og gevær?). Uansett, det luktet litt besk åbryen av den ridikyle assersjonen, kjente bitterheten fråde i de aparte og ytterst anstøtelige anklagene.  Greit nok at Lobo suger lem, men vi lager da i det minste show i motsetning til latexinfiserte, synkronbangende, gitarvirtuose, generiske hurrametallkopier. Han hadde vel uansett et diminutivt poeng. Det er jo litt i overkant mye kameraderi og circlejerking i dette lille miljøet vi vanker i. Men en ting er sikkert, de amorøse amigos i Los Lobos sleiker verken ræva til småjenter eller gamle gubber for å havne i diverse metalltidninger her til lands, og det samme gjelder folk som står bak booking og festivaler.  Hele den såkalte ‘bransjen’ kan i grunn avvikle seg selv sporenstreks der dem står på Rockefeller-taket og nettverksbygger aka rævsleiker hverandre halvt i hjel mens de later som de bryr seg om banda som spiller under dem. Veldig billedlig opplegg. Mye bedre enn andre, vøtt. City slickers & anus lickers. Esse. Kis. Og brenn by:Larm i samma slengen, klamhet på nivå med Natt&Dag-fester, firkanta briller og generelt hipsteropplegg. Statusjag fremkaller ubehag. Nå lirer jeg ikke av meg all denne driten her fordi jeg skal agere kul kis, eller for å virke underground og true, men fordi jeg blir oppriktig uvel av hele opplegget. Hvis noen mener det oser mindreverdighetskomplekser eller whatnot av det her, så fett! Word to your mother! PS. Ja, vi står på taket sjøl. Men det er mest fordi vi nettverksbygger og forsøker å få en fot innenfor det gode selskap. He-he, neida. Yoda. Hva spurte du om egentlig? Alas!

Forbannet være digresjonen! πŸ™‚ , for å virke mer folkelig, jovial, vennlig og blid. πŸ˜‰ , for å agere skøyeraktig. Vi ER jo egentlig en kjempejovial gjeng. πŸ˜€ Moving on.

Publikum besto blant annet av en stoffmisbruker i rullestol som måtte bæres ned i kjelleren (shame on you Garage!), en ferierende 60+-åring fra Australia som aldri hadde hørt metall før; en Crocodile Dundee-dude vi møtte på toget (se bilde), samt selveste Salsten og en håndfull beduggede bergensere. Tidenes publikum, med andre ord.

Lobotomized_12 (7).jpg
Crocodile Dundee
 

I Skottland var det for det meste hooligans, tannløse kvinnfolk og Gordon Strachan-fans. Great suck-c-ess i ermet! Sjekk vår video om Skottland her:

  

Bowel: Skotterud hadde vært bedre.

Skrapperud: Kødderud? Ammerud menn?

Bowel: Manglerud bensin?

Konsertshowa dykkar er eit kapitel for seg sjølv. Bisarr humor og lange breaks millum låtar som er illsinte kraftsalvar av Death/Punk/Fuck Off Metal. Er det ein sjanse på å få vita kvifor dette showet?

St. Skrapanger: Bra du ser humoren, det er langt fra alle som gjør det, for å si det slik, löl. Ikke at jeg beskylder folk for å mangle humor, tvert imot. Det skal være litt pinlig å se på Lobotomized til tider også. MEN HVA MENER DU EGENTLIG MED HUMOR?

Liveshowet er del av den røtne sjelen til bandet. Målsetninga var fra begynnelsen å gi jernet og faen live. Drekke, ha det moro på scena, angre på ting man får referert dagen der på og så videre. Da vi starta bandet hadde vi fått nok av giger med seriøse tryner, synkronisert hårristing og stundom selvhøytidlig skapa-seg-mentalitet. Vi hadde fått det opplegget up to hair. *Peke på barten*

Lobotomized ble på en måte en naturlig motreaksjon til dette. Det har gått LITT overboard til tider, men etter et par timer med fortrytelse og oppgitt hueristing legger vi det bak oss. Jeg vil uansett ha flere band som gir litt mer faen live og lager SHOW. Det er ikke alltid så nøye at musikken er like tight/teit som på skive, ass(hole). Resurrect GG Allin! Men det er klart, spiller du fet musikk, så for all del, ikke ødelegg det med et mongoshow, slik vi gjør, da gir du jernet.

En stor del av konsertkonseptet har vært å kjøpe seg fans, det vil si å gi bort (s)ting og tang(a) til publikum. Alt mulig ræl, bokstavelig talt. Det har vært en oppskrift på suksess. Freaks og hoboer (les: Deathhammer) møter opp for gratis alkohol, bøker, barnebasseng, blader, gardiner, oppvaskbørster, klærne til Ljosaak fra Vesen, erotikk på VHS o.l.

Vi prøver å fremstå som et bomba horehus fylt med kommunistiske tatere som deler gleder, sykdommer og søppel.

Bowel: Konsentrerte erter. Spiselig?

Skraaap: Javisst. Men hold deg unna ukonsentrerte erter. Fuuu-ih.

Bowel: Gud bedre!

Skraaap: Ah! Typisk elitistisk snikksnakk. Gud, bedre enn hvem? Typisk janteloven.

Lobotomized_12 (3).jpg
Loboleivarstomized i Aberdeen
 

Name dropping time!

Kva høyrer dykk på for tida? Hugs at bandet Næh, Mye Forskjellig finst ikkje.

Skrapparduum: Så lenge musikken har et originalt uttrykk og en helt særegen okkult atmosfære med inkorporerte rituelle og djevelske effekter som dørknirking, ulvehyl, hestevrinsking, sverdklink, månesus, brennende stearinlys, kappeblaff, spøkelsesvibber og gammelmannslatter og lignende, ja, da er vi solgt! Det hjelper selvsagt massivt om bandet bruker masker for å bevare den elitistiske mystikken. Mystikk er en forkortelse for myggstikk.

Akkurat nå hører vi på Gunnar Hanstad. Hedmarks svar på Alf Prøysen. Ha-ha! Det var artig fordi Prøysen er fra Hedmark, vøtt. Neida, så det. Småstusselig at Hanstad ikke synger på skikkelig dialekt, men låtene sitter som et nakkeskudd i mørke årer. Hedmark über alles! Lasse Johansen, nok en hedmarking. Okkult tatermusikk. De to første Frem fra Glemselen-skivene. Ellers har jeg hørt mye på Carl Hjalmby i det siste. Vazelina blir jeg tydeligvis aldri lei, trist at døm er fra Oppland! Det har au goth en del i Discharge i det siste. Anal Babes; Delirium or Diarrhea. Deilig. Boktingan, hommelvik-ræpp featuring Berlevåg og Knatten! Ballebra! Italienske Fingernails! Fiffiglicious. Execration-skiva rules, TIL TROSS for at den har ‘occult’ i tittelen. ‘Occult’, ass. Fyyyy faaaen. Inn i tiden, da. Veldig riktig. Så derfor har også vi laga ei låt med okkult i tittelen. Man må jo følge what’s happenin’! Okkult Pultost heter den! Ondt! Også gleder vi oss til nye Diskord, har VELDIG trua på den, ikke sant? Aller sist må jo namedroppe Pertti Kurikan Nimipäivät som jeg ble anbefalt av Los Mongos (RAI!). Mongoloid finsk punk. Bokstavelig talt! Treningskast ti! http://www.youtube.com/watch?v=j8a9aYOn8nw

Bowel: Her er det mange velvalgte ord fra Skrappardum. Navnedropping? Altså å droppe navn? Avstå fra å nevne navn? Kutte ut navn? Eller er det snakk om droppings, altså små kuler av lort? Nei, tror jeg like så godt går direkte over til spørsmålet. Band og artister jeg hører på nå og da inkluderer, men er ikke begrenset til: Huun-Huur-Tu.

Skrappardum: Huun-hu-WHO?

Bowel: Det er strupesang fra Mongolia, din rasstapp!

Skrappardum: Fra MONGO-LIA?

Bowel: Christian Lian.

Skrappardum: JA! Han er mongo! Driver han med strupesang?

Bowel: Ja. Og så spiller han gitar i Lobotomized.

Skrappardum: I’ll be damned!

Lobotomized_12 (6).jpg
evil_dave flankert av fans
 
 

Kva slag tekst høver best til å skildra Lobotomized sin spirit? "KNEEL TO ME YOU FILTHY PEASANTS, I AM THY DARK OVERLORD!" eller "I shot my girlfriend, I shot my neighbour / Death caused by loss of beer / Fucking empty refrigator"?

Skrapparkarikatur: Alle band som bruker ordet "thy" burde jo blitt slept baklengs opp til Akershus festning i et tau festet i halen til en elefant, eventuelt Anne Holt, med mageproblemer for så å bli offentlig kilt i fjeset av Knut Borges fjonete, svettedryppende pung. Og vi hyller bønder! Føkk åff, Dork ORDERUD! Sock on this!

Den andre teksten passet heller ikke. Lobotomized er anti våpen. Hagle kan dog brukes til bursdagsfeiring, sjekking og fisking. Det er for øvrig barnslig å skyte folk (kvinnfolk inkludert!). Elg skal helst slås i hjel eller kjøres over. Og ingen med selvrespekt drikker kald øl, såfremt pilsen ikke har ligget i en bekk. Kjøleskap er urbant og moderne. Såkalt nuschool. Tøffe, hæ?

Bowel: Vi uttrykker oss ikke gjennom tekster, men gjennom åndelig formidling.

Skrapånds: Gjennom åndssvak formidling, tenker jeg vi sier.

Bowel: Vi kjem jo tross alt fra Åkershagan, amma.

Skrapmons: Hæ? Åkershagan? Akkurat kømmi på og fra mor di, je. Hø-hø! Neida. Sorry til mor di, i tilfelle hu leser dette. Sorry til mor mi også, for øvrig. Glad i deg, mamma. Glad i mor di også, Bowel.

Det skulle vera alt. Er det noko de vil føya til, so versågod og takk.

Skrapparfest: Ja, det skulle være alt! Ha-ha! Skulle tru vi var sultefora på intervjuer, noe vi for så vidt er, men det er ikke derfor dette ble helvetes langt og åndssvakt. Det er fordi vi egentlig burde jobba med skiva. Vi har brukt en halv arbeidsdag og en halv innspillingskveld på det her dritet! Heidra ET. Eternal Terror asså, ikke den utenomjordiske 80-tallsdvergen. De lengste svarene dere har fått, eller? Rimelig returd av oss! Jippi & alright. Koz og klemz til alle. Ja, deg også. Selv om vi antakeligvis ikke liker deg noe særlig.

Vi vil for øvrig benytte anledningen til å forberede folk, fisk og fe på slipsfesten (en slags slippfest) til skiva «Norwegian Trash». Slips > sløyfe. Lisseslips > slips. Vi går for lisseslipsfest i stedet. Det blir en heseblesende basseralle, boy. Diverse rakkerfanter fra ymse metallband skal innavles og spille freidige coverlåter blant annet, det var i hvert fall planen. Men så fort vi har en plan, faller den sammen, så den som lever og eventuelt møter opp får se. Vi håper også at noen av bidragsyterne på skiva stiller opp for en gjesteopptreden, HVIS vi skal spille selv, vel og merke. Frem med skinnvesten!

Og helt til slutt vil jeg stappe en lang og bulkete langefinger oppi Chrispiss’ utgangsport som i all tvilsom legningshemmelighet oppretta Facebook-profil til Lobotomized. FOAD. Facebook of Anal Discharge. Facebook… HAUH! Fyyyyyy faaaaaen, som Ola sier. Ét drit og delete.

Lobotomized_12 (1).JPG
Fyyyy faaaaen-Ola
 
 

Bowel: Chris Piss burde skamme seg, helt enig! For en idiot! Skjønner ikke hva Murder Squad tenkte på da de hadde han med som gjest på ei låt på «Ravenous, Murderous». Er i alle fall godt vi klarte å true ham til å slette den hersens fjesboksida. To gubber som var ute og fiska: -Her er det isgalt! -Det er da for faen ikke iskaldt her! -Men i svarteste helvete, det ER isgalt her! -Sug kuk, din gamle grinebiter!

Skrapfar: Håper virkelig ikke mor di leser dette. Eller mor mi, for den saks skyld. Mmm, mor di. PTTTTTRRROOOO!