METALLSVENSKAN 2012

METALLSVENSKAN 2012

Metallsvenskan er noe originalt som en metal-festival og en fotballturnering i samme vending. Det høres kanskje merkelig ut, men for de som hater forball er dette likevel en event helt utenom det vanlige. Det er nemlig bandene på plakaten som stiller på fotballbanen til kamp. Tidligere har medlemmene i band som Hammerfall, Sabaton, In Flames, Twisted Sister, Gamma Ray, Entombed og Amon Amarth fart i tottene på hverandre med sine til tider manglende fotballegenskaper.  I år arrangeres festivalen for fjerde gang, og den har i løpet av sin korte levetid opparbeidet seg et rykte som en av Sveriges koseligste tilstelninger innen metal. Årets lineup består blant annet av Europe, U.D.O., The Haunted, Amaranthe og Skitarg. Jeg for min del, tror det kan bli interessant å se Udo og Europe stille til kamp mot pervorockerne i Skitarg.

Metalsv_12_UDO.jpg
U.D.O.
 

Festivalpass ligger på 500 Sek og festivalen arrangeres en drøy fire timers busstur fra Oslo, i Örebro. Byen har drøyt 100.000 innbyggere og er en god setting for en metal-festival. Midt i sentrum ligger et middelalder-slott som fungerer perfekt som backdrop for festivalen. Prisene er rimelige, både på hoteller og på systembolaget. Utelivet er så som så, ingen direkte metal-pøber, men ett godt utvalg i brune ølserverende kneiper der utvalget er superb. Byen har blant annet et utmerket lokalt øl å stille med. I tillegg har Örebro en grom second hand musikksjappe som heter Banana Moon. Innehaveren er byens metal fan nummer en og har som regel en del snadder liggende for samlende metallhuer.

Metalsv_12_fotball.jpg

Det burde være mulig å få med seg festivalen, inkludert reise og opphold, for i underkant av to tusen Nok. Med en slik uslåelig pris er det ingen grunn til ikke å ta turen til Örebro på vårparten. Metallsvenskan arrangeres 25-26. Mai, så det er bare å krysse av på kalenderen. Bandende på årets plakat er som følger: Europe, U.D.O., Raubtier, Paul DiAnno, Witchcraft, The Kristet Utseende, The Haunted, Amaranthe, The Resistance, Gormathon, Dead Man og Skitarg. Det er heller ikke umulig at et par band til føres opp på plakaten før festivalen går av staben. Vel møtt.

 

http://metallsvenskan.com/2012/