THRASH & BURN 2012 – Trondheim – Fru Lundgreen

THRASH & BURN 2012 – Trondheim – Fru Lundgreen

Thrash and Burn Tour 2012 ble sparket i gang forrige fredag på Fru Lundgreen i Trondheim. På denne andre thrash turneen som er innom Trondheim på under en uke, stilte tre litt mer ukjente band opp enn hva tilfellet var forrige helg, da Fire Walk With Me Tour Vol II med Aura Noir og Nekromantheon var på besøk. En ganske unik opplevelse, vil jeg tro, for når var siste gang to turnepakker med thrash metal band innom trønderhovedstaden? Jeg vil anta at det er lenge siden, hvis det i det hele tatt har skjedd tidligere. På toppen av det hele, er enda et thrash band booket neste fredag. Men nok om det og over til nåtiden.

Lineupen i Thrash and Burn Tour 2012 består av tre meget forskjellige band i Ninth Circle, Imbalance og Exeloume.

Først på scenen stilte Asker-bandet Ninth Circle. Et band som har føttene plantet i langt flere stilarter enn bare thrash metallen. Best fotfeste har de i groovy tung riffbasert metal, og det var i denne type låter og partier de var best. Litt vanskelig å beskrive stilen. Kanskje deres nydelige coverversjon av Sepultura’s «Roots Bloody Roots» beskriver den best. Men Ninth Circle er så mye mye mer enn bare det tunge og groovye. De veksler for eksempel mellom kjapp og kaotisk thrash/deathcore til mer rene deathcore partier. Derfor kan det kanskje være passende å si at Ninth Circle er et mer metalband enn bare et rent thrashband, eller deathcore som enkelte velger å kalle dem. Konserten de gjennomførte på Fru Lundgreen denne kvelden var også noe vekslende. Åpningen var noe knotete, men det tok seg betydelig opp og i god tid før gutta var halvveis i settet sitt, var ting så mye bedre.

Jeg hadde nå forventet Exeloume, men i stedet dukket Imbalance opp og det betydde kjapp riffbasert oldschool thrash metal. Til tross for mange år på baken og ei rykende fersk skive i baklomma, er Imbalance et av Norges mest bevarte hemmeligheter og kanskje av de mer ukjente thrash metal bandene vi har her hjemme i dag. Man kan bare håpe at en turne som dette, vil gjøre folk mer oppmerksomme på bandet. Denne kvelden fikk vi en råere versjon av Imbalance enn hva jeg har opplevd tidligere. Litt krøll med trommene i starten, noe kluss her og der med riffene, men likevel slik thrash metal skal være. Det skal være upolert, rått og «happy» og med en dyktig riffmeister, ellers er det ikke ekte thrash metal. De nye låtene sitter like godt live som de eldre og stemningen i lokalet er bare helt optimalt (hvis man ser bort fra et par som prøvde å yppe til bråk, men som ikke hadde hellet med seg). Imbalance er et skittent thrash metal band som alltid leverer…..alltid. Takk.

Dette er Exeloumes tredje gig på Fru Lundgreen på ni måneder, og for min del var det den andre. Det er ikke noe galt med det, for bandet er et veldig bra liveband med et meget bra debutalbum som inneholder gode og varierte låter og jeg ser gjerne bandet igjen om ikke så lenge, og gjerne på Fru Lundgreen.
Exeloume har influenser fra flere kanter, men personlig mener jeg at Death influensene blir mer og mer tydelige. Det er teknisk og progressivt og samtidig har de fleste låtene temposkifter og haugevis med gromme partier. Godt humør er en viktig ingrediens når Exeloume spiller og dette smitter lett over til publikum, og dette gjør naturligvis at stemningen blir lystigere enn Benny Hill Show og sånn ble det denne gangen også. Bandet har dyktige musikere, der kanskje trommis Alessandro Elide sitter øverst på tronen. Det var i alle fall ingen tvil om at fansen likte både Alessandro og Exeloume, og dette ble en flott avslutning på en flott aften.

Hail thrash, hail Ninth Circle, Imbalance og Exeloume og ikke minst; hail Fru Lundgreen som venue. Skål.

http://thrash-and-burn.no/