RIBOZYME med releaseparty på Garage (17/2)

RIBOZYME med releaseparty på Garage (17/2)

Fredag 17. februar 2012 – Bergen/Garage

 

RIBOZYME

 

C.C. NOK 120,-

20 år leg plikt

 

I over et tiår har Ribozyme vært musikkjennernes valg og en bidragsyter til mangfold og integritet i norsk rock og metal. Nå er de klar med sitt femte album, "Presenting the Problem", og kommer helt sikkert til Garagekjelleren med det mål for øyet å gi oss en skikkelig trøkk seksten i det musikalske mellomgulvet!

Ribozymes tilnærming til låtskriving har vært tydelig fra dag én; raffinerte lydlandskap på en plattform av sofistikert rock – i farger som spenner fra destillert, rasende rødt – til resignert, bittert blått – men alltid på en bakgrunn i resolutt og konsentrert svart.

Et kontinuerlig arbeid for å utvikle og utforme sitt sound har gjort at Ribozyme har blitt sammenlignet med giganter som Tool, Filter, Nine Inch Nails og Sigur Rós, men avstanden til de ovennevnte har heller aldri vært større. Ribozyme har funnet sin egen røde tråd, noe som fremkommer tydelig på deres femte album, "Presenting the Problem".

Igjen fortsetter Ribozyme å presse grenser og redefinere trioformatet gjennom sine visjoner om låtskriving og, som vokalist og gitarist Kjartan Ericsson sier; "Å kombinere kraft, presisjon og melodi på en upretensiøs måte. Vi er alltid på jakt etter et uttrykk eller en stemning som er større enn selve riffet." – en uttalelse som bekreftes av deres stadig voksende konsertpublikum.

Ribozyme leverer med sitt nye album en moderne rock/metal crossover breddfull av sterke låter, med gjesteopptredener av verdenskjente artister som Jørgen Munkeby fra Shining og Fredrik Saroea fra Datarock. “Presenting the Problem” er et 40 minutter langt og standarddefinerende eksempel på eksplosiv intensitet og musikalsk makrovisjon med kirurgisk presisjon, alt i en massiv lytteropplevelse.

"Presenting the Problem" slippes på Indie Recordings i Europa 10. februar, og i Nord-Amerika 14. februar.

www.myspace.com/ribozymenorway