HENRY ROLLINS – Oslo – John Dee

HENRY ROLLINS – Oslo – John Dee

Har du et snev av interesse for PunkHardcore, og for så vidt populærkultur generelt, vet du hvem Henry Rollins er. Vokalist og frontfigur i Black Flag, kanskje et av sjangerens viktigste band, hvert fall med tanke på sjangerens fotfeste i USA.
Rollins var bandets fjerde vokalist, men klart den viktigste, og var å finne på samtlige av bandets fullengdere.
Etter bandets brudd i 1986 har han gjort mildt sagt mye rart, blant annet sitt eget band, The Rollins Band, gjesteopptredener i x antall filmer og Tv-serier, sitt eget talkshow og da dette spoken word opplegget som han endelig fikk dratt med seg til Oslo.

Rollins gikk på scenen på et utsolgt John Dee som var dekket med grå sammenleggbare plastikkstoler, og startet showet med å snakke om hvilket interessant land vi lever i, og delte masse synspunkter om vårt lille land. Kul start, og gir et inntrykk av at selv om mange av historiene han forteller går igjen hver gang, prøver han tydeligvis å sette et visst personlig preg på det i forhold til hvor han er.

Etter flere opptredener i Sverige og Danmark var dette altså første gang han var i Oslo, ifølge han selv pga at tallene tilsa at Nordmenn rett og slett ikke var interessert, noe som viste seg å være feil.

Hva han snakket om skal jeg ikke engang PRØVE å gjengi en brøkdel av, men historier fra sitt eget liv, politikk, samfunn, kultur og alt imellom levert med en hel masse humor burde være mer eller mindre dekkende. Tidvis hysterisk morsomt, og jeg tok både meg selv og flere i å le lenge av enkelte historier og punchlines lenge etter at han hadde startet på noe nytt.

Og ikke minst bøtte imponert over mannens utholdenhet; 3 timers sammenhengende prating (tok ikke engang pause når publikum applauderte), uten å vise tegn på å være sliten eller miste entusiasmen, uten en eneste slurk vann (!!) og uten å forandre stillingen på armen han holdt mikrofonen i. ENN DET!

Hysterisk morsom kveld jeg kommer til å leve lenge på, og jeg er overbevist at om alle hadde satt seg ned og hørt på noe av det denne mannen har å si, hadde verden vært et mye bedre sted.