DJERV – Trondheim – Blæst

DJERV – Trondheim – Blæst

DJERV har spilt en del konserter rundt omkring i landet den siste tiden og nå var turen kommet til Trondheim. Dette var andre gangen Djerv var på besøk i trønderhovedstaden. Sist var for et drøyt år siden på Familien og det ble ganske naturlig å sammenligne disse to konsertene litt. Men først skulle vi få to meget gode supportband i Elephantine og Tripod.

Det var vel på tide jeg fikk sett Elephantine live. Jeg har hørt mye om dem, og mye av det jeg hadde hørt, var positivt. Dermed var forventningene skrudd litt opp. Og skuffet ble jeg ikke. Elephantine spiller skjorta av mange med sin kraftfulle og varierte bluesinspirerte metal som minner mye om Clutch og jeg var storfornøyd med hva vi fikk servert den lille halvtimen de spilte. De hadde innlånt trommis for anledningen, men det var det ingenting som tydet på, i alle fall ikke for undertegnede.

Det var kanskje litt tamp eller platt helt i begynnelsen av settet deres, men om det var lyden eller låtene, skal være usagt. Gutta spilte godt og jeg tviler på om noen var misfornøyd etter endt konsert.

Tripod hørte også til i samme gruppe som Elephantine; et band jeg ikke hadde sett live tidligere. Det ble det også orden på, og for andre gang i løpet av en enkel time, ble jeg dyktig imponert over hva som ble servert fra scenen av et trønderband. Trøkket fra scenen var enormt og selv om Tripod ikke helt nådde opp til nivået Elephantine leverte, så var dette så knakende bra at jeg lovte meg selv å møte opp neste gang de skulle spille i min nærhet.

269f04d9f4ce4586755848a6410ecfac.jpg
Photo: Irene Domingues Marquez
 

Så var det Djerv da. Dette er et band som både imponerer og skuffer meg litt på samme tid. Imponerende fordi de er ytterst profesjonelle musikere, de yter 110 % på scenen og lyden var meget bra. Men samtidig er det litt negativt fordi låtene er til tider veldig monotone og det mangler både breaks og en gitarsolo her og der. Hadde dette vært på plass, tror jeg bestemt at Djerv hadde kunne gitt sitt publikum et enda bedre sett fra scenen.
Men Djerv er som sagt profesjonelle til tusen når de spiller konsert. Bandets trommeslager Erlend Gjerde, bassist Stian Kårstad samt bandets to innleide gitarister ga vokalist Agnete Kjølsrud et tungt og massivt lydbilde som hun kompletterte med sin kraftfulle, dog noe monotone stemme. Stemningen i salen steg for hver tone som ble spilt og det var et feststemt publikum som storkoste seg under hele konserten til Djerv. Bandet hadde også en flott aften, selv om Agnete Kjølsrud for første gang i sin karriere som Djerv vokalist, ble kløpet i rumpa da hun crowdsurfet seg gjennom lokalet på slutten av siste låt. Trøndere er og blir trøndere….