VALENTOURETTES – Drammen – Union Scene

VALENTOURETTES – Drammen – Union Scene

Med store forventninger og stor konsert lyst hånd i hånd dro jeg den lange veien fra Sandefjord til Drammen, Buskeruds navle, for å se Valentourettes, et band som er satt sammen av tidligere support band til avdøde Joachim ‘Jokke’ Nilsen. De spiller kun Jokke sanger som en hyllest til mannen de spilte med før i tida. I tillegg til tidligere medlemmer på forskjellige instrumenter har de også fått med seg Tarjei Fosheim på vokalen

Etter nesten tre timers ventetid, ihvertfall for de som meg som kom tidlig, ble det mørkt i salen på Union scene i Drammen. Folk lot vente på seg men etter en snau halvtime var salen stappfull og stemningen var på topp. Bandet var i storform og koste seg tydelig på scenen. De beundret de mange tusen kronene som ble hivd rundt i form av øl, fulle glass kasta opp i lufta akkurat i det musikken sparka igang. Under bandets spilling av ”Feig” fikk gitarist Petter Bårli nok etter at han fikk litt øl på seg. Han koblet ut gitaren og armert med den tidligere nevnte gitaren gikk han halvveis til angrep på den han bestemte seg for var den skyldige.

Setlista for kvelden satt som en kule med låter som ”Hvis jeg var deg”, ”Sitter på en bombe” og ”Sola Skinner” godt plassert i den snaut 80 minutter lange konserten. Allsangen var på topp for låter som ”Paranoid”, ”øl”, ”Verdiløse menn” og ”Her kommer vinteren”, og som siste låt jeg fikk med meg før jeg gikk for å rekke toget avslutta ”Gutta” kvelden på en høy note. Det var et herlig første møte med Valentourettes, fantastisk liv og et live band i topp form vil nok dra meg til konsertsteder omkring meg neste gang Valentourettes kommer til byen.