KVELERTAK – Oslo – Rockefeller

KVELERTAK – Oslo – Rockefeller

Kvelertak er på nok en Europaturné, og den 10. november spilte de på Rockefeller. Med seg hadde de supportbanda The Secret, Toxic Holocaust og Doomriders. Finfin oppvarming der Doomriders skilte seg nok litt mer ut fra de to andre, noe publikum også responderte på. Jeg kunne ense en aldri så liten moshpit der ute.

Da det var duket for kveldens hovedband kunne man føle sitringen i lufta. Jeg og alle de andre i rommet visste at noe episk skulle til å skje. Som min første Kvelertak konsert var det ikke rart at forventningene var skyhøye.

I publikum var det en god blanding med metalhuer, hipstere, punkere og diverse. For Kvelertak er et band som mange kan like.

Bandet entret scenen, og fyttikatta for en illsint åpning. Jeg har aldri opplevd at gulvet under meg har ristet så mye og så tidlig under en konsert. Vokalist Erlend Hjelvik går på med en fandenivoldsk holdning og får med seg publikum fra det sekundet konserten starter. Med seg får han god hjelp fra

bandets tre gitarister, Maciek Ofstad, Vidar Landa og Bjarte Lund Rolland. Og sammen med bassist Marvin Nygaard og trommis Kjetil Gjermundrød, leverer Kvelertak en aggresiv og tight liveopptreden.

Høydepunktet for min del var allsang på Sultans of Satan`s "dei rir igjennom snø, dei rir igjennom vann…."

Lyden var ok, og stemningen var upåklagelig. Headbang faktoren var høy og stagediving var det nok av. 

Bandet spilte også noen nye låter og dette tyder sterkt på at album nummer to er på vei, så da er det  bare å glede seg.