WYRUZ – Hamar – Sebs Hotel

WYRUZ – Hamar – Sebs Hotel

Hamarbandet Wyruz har holdt det gående i noen år. Et band som har hatt samme øvingslokaler som bla. Kovenant (Covenant) i sine undergrunnsdager. De har rukkket å få et navn utenfor hjemmetraktene. Wyruz består av medlemmer fra band som bla. Cirterion og Tidfall. Det siste de ga ut var demoen "Your angel" som ble tatt imot med gode kritikker. De er igang med sin første full-lengder som ikke har noen tittel enda.

I det siste har Wyruz endret stilen sin. Fra å spille relativ streit thrash metal til å få et hardere thrash, death – metal aktig lydbilde. Referanser man kan trekke til er bla. Slayer, Death, Testament…..

Denne kvelden er det stappfullt i det lille kjellerlokalet på Hamar. Og flere blir det utover konserten. Noe som resulterer i at de må stenge døra for at å unngå at det kom inn flere. Men nå er jo Sebs et sted som er flinke til å promotere konserter generelt.

Etter min menig er dette en av de bedre konsertene til Wyruz for det er virkelig trøkk i dem denne kvelden og de har god kontakt med publikum. Mange tar av frran scena og det virker som om publikum får det de vil ha. Noen moshpit blir det ikke men daglig leder av Sebs prøver seg på stagediving. Denne kvelden spiller de stort sett gamle låter og selv om de har fått en "hardere" stil med nytt materiale så leverer de bra med gamle låter. Vi får også en smakebit av en låt på kommende skive. Etter en time takker de for seg men etter at publikum skriker etter mer, kommer de tilbake på scena og drar 3 coverlåter (et planlagt ekstranummer!?). Bla. "Burner" (Motörhead), "Raining Blood", som er fast inventar i setlista deres, samt en egen versjon av Death sin "Pull the plug."