HAMMERFALL – Oslo – Rockefeller

HAMMERFALL – Oslo – Rockefeller

Hele 4 band på Rockefeller denne kvelden, og det var en god miks av stilarter..

DD_omtale.JPG
DeathDestruction

Svenske DeathDestruction består av medlemmer fra Hammerfall, Evergrey og Dead by April, og bare det skulle sørge for at dette bandet oser av kvalitet. Den musikken de tidligere kommer fra skulle vise seg å være en del mer rolig enn DD skulle vise seg å stå for. Undertegnede var klar over det, men tror en del av de møtte opp ble overrasket. DD spiller ganske tung musikk, litt som gammel In Flames på steroider. De var litt uheldig med lyden i mye av konserten og hadde en lysmann som tydeligvis ikke hadde sin beste dag på jobben, men gutta koset seg på den lille scenen og de rocket ganske bra. Jeg håper fler enn meg ble positivt overrasket over DD og støtter opp om dette bandet på sin ferd videre, for jeg tror dette bandet kan bli store etterhvert. De har kvalitet på alle instrumenter og låtene trykker bra. Så jeg er veldig spent på hva som kommer videre fra DeathDestruction.

Terning 4/6

VR_omtale.JPG
Vicious Rumors

Hva skal man si om disse smått legendariske guttene da? Jeg har aldri opplevd dem live før, så jeg var litt spent på hva som kom. Men de leverte varene. Også VR var litt uheldig med lyd og lys, men lot seg ikke nevneverdig påvirke av det. De viste at Old School metal med skingrende og til tider falsettfylt vokal fortsatt funker på en scene. Man kunne merke de er erfarne i dette gamet. Og det er vel de gamle låtene som fortsatt er best.

Terning 4/6

Ama_omtale.JPG
Amaranthe

Da var det tid for kveldens høydepunktet for den yngre delen av publikum. Amaranthe består ikke av mindre enn 3 vokalister. 2 Mannlige og en kvinnelig. De funket til tider, men veldig ofte virket det litt kaotisk, kanskje godt hjulpet av en fortsatt varierende lyd. De prøvde å sjarmere publikum fra scenen, men ble vanskelig når de måte spille på en mindre del av scenen helt fremst. Jeg ble ikke så overbevist denne kvelden hvertfall, men man kunne fint høre potensialet er stort. Siden jeg tror de vil levere mye bedre på en større scene med bedre lyd, så vil jeg nok sjekke dem ut igjen ved en senere anledning.

Terning 3/6

Hammer_omtale.JPG
Hammerfall

Ja, hva skal man si om Hammerfall? De er liksom som en pakke man åpner og man vet innholdet på forhånd. Man blir glad for hva man får, men det overrasker ikke spesielt mye. De var en del heldigere med lyd og lys enn de andre banene, så kanskje lysmannen til slutt klarte å legge fra seg flaska. De showet og tullet med publikum, og det virket som både band og publikum koset seg bra. Jeg liker Hammerfall, men det virker innemellom som de leverer varene etter et manus. Det er tight, det er bra, men det er for kjedelig i store doser. Men både bandet og publikum så ut til å kose seg.

Terning 4/6