WOTANKELD – Hedensk svartmetall med militaristisk påvirkning

WOTANKELD – Hedensk svartmetall med militaristisk påvirkning

Wotankeld er et metalband som har gjort seg bemerket i Sunnhordlandsregionen den senere tid blant annet gjennom sin deltakelse i Sunnhordlandsmesterskapen i pop og rock 2011. Bandet høstet der strålende kritikk både fra sine medmusikanter, publikum og ikke minst fra juryleder Ivar Bjørnson fra Enslaved.

Jeg satte meg derfor ned sammen med vokalist og frontfigur i bandet Birk Jakobsen for å finne ut litt mer om bandet.

Wotankeld_1.jpg

Kan du fortelle kort om Wotankeld?

Wotankeld ble etablert i 2009, da med en besetning på 3 som besto av Birk Jakobsen på vokal, Raymond Søvold på gitar og Joachim Søvold på trommer. Etter et halvt års tid fikk vi med oss Erik Sjøvoll på bass og alt falt bedre på plass. Nylig fikk vi i tillegg med oss Fauk fra bandet Hordegaard. Vi spiller det vi selv definerer som hedensk svartmetall med militaristisk påvirkning. Dette gjelder spesielt når det kommer til tekstene som i sin helhet blir skrevet av meg selv. Det musikalske materialet blir påvirket av alle i bandet.

Har du et utdrag fra en tekst du har et spesielt nært forhold til?

        "Til eit rike som har stått i tusener av år

         Eit rike der gamle gudar fortsatt herskar og rår

         Om dei levande lurer kor sjela mi tok fatt, kan ravnane vite

         Men no lev eg evig i mitt tusenårsrike"

Hvor finner du inspirasjon til tekstene?

Inspirasjonen finner jeg hovedsakelig i dagens samfunn, norrøn tro og naturligvis også i ting jeg opplever og engasjerer meg for.

Finnes det noen musikalske forbilder for bandet eller for deg?

Jeg kan nok ikke si at bandet som så har noen konkrete musikalske forbilder. I så fall varierer det nok en god del fra medlem til medlem. Personlig er jeg stor fan av Nordvarg, men det har nok ikke så stor innvirkning på Wotankeld.

Hvilke ambisjoner har Wotankeld for fremtiden?

Vi har spilt inn en demo kalt "Jern og is" og jobber mot å få gitt ut en mini-cd på plateselskapet Azermedoth, men dette er ikke bekreftet pr dags dato. Ellers ønsker vi å komme oss ut å spille musikken vår og håper at folk liker det de hører og opplever på våre konserter.

Takk for intervjuet og lykke til videre både til deg og til resten av Wotankeld!

http://nb-no.facebook.com/pages/Wotankeld/147327782004258