KAMPFAR (Fire Walk with Me)

KAMPFAR (Fire Walk with Me)

VREID, EINHERJER og KAMPFAR slår seg sammen og legger ut på en 7 kvelders Norgesturne i november. FIRE WALK WITH ME TOUR VOL 1 kalles turneen og er et samarbeid mellom Amber Booking og Metal Hammer Norge. Det hele åpner i Fredrikstad 16/11 og de besøker Drammen, Trondheim, Oslo, Stavanger og Bergen før det hele avsluttes i Tønsberg 26/11. Eternal Terror har sendt noen korte spørsmål til hver av de tre bandene og her kommer siste ord fra KAMPFAR.

7 Kvelder rundt omkring i Norges land sammen med Vreid og Einherjer, kan det bli noe bedre enn det?

Hehe…nei kanskje ikke? Vi er i hvert fall helt klare på å gjøre Norge for første gang på 17 år nå. Og det å reise med Vreid og Einherjer blir jo bare en bonus for oss. Vreid kjenner vi godt fra før og Einherjer er jo et nytt blad for oss ,sånn rent turne`messig. Men Norge er jo et lite land og således også metall miljøet så vi kjenner jo selvfølgelig til hverandre fra før.Så jeg har troa. Det blir også en pakke med 3 forskjellige typer band så publikum får forhåpentligvis valuta for pengene.

Kampfar_1.jpg

Kampfar har nettopp kommet heim etter en USA turne sammen med blant andre Vreid, Hvordan gikk turen?

USA OG Canada (som turen gikk til) er jo veldig forskjellig fra Europa generelt. Vi har fått oppleve alt fra Tornadoer og jordskjelv til et utsolgt "Whisky a go go" i Hollywood til eggkasting på turne bussen fra kristne fanatikere i Winnipeg, så det har vært en innholdsrik tur.

Men i det store og hele så var USA som et lite eventyr. Fett å se at vi også har et nedslagsfelt der borte.

Det ser ut til at fansen over dammen har vært storfornøyde med det de har fått oppleve fra dere. Hvordan føler dere selv det har gått?

Det var som jeg nevnte tidligere "Et lite eventyr". Når folk reiser 8 timer fra New York til Cleveland for å se "deg" spille 45 minutter, Eller når folk reiser etter bussen på show etter show.  Når folk står utenfor bussen med gaver og større Kampfar samlinger enn det du selv har i heimen, Eller når folk reiser fra "Fucking" El Salvador til St`Paul (USA) kun for å se 45 minutter med Kampfar så må man jo bare legge seg helt flat å takke og bukke. Slike ting blir bare overveldende for meg og det "heller" kun ny bensin på bålet egentlig. Men samtidig gjør det deg også totalt ydmyk i forhold til hva du holder på med også. Hvis man holder beina pent plantet på jorda så vil jeg påstå at alt dette gjør deg mer skjerpet på oppgavene også. Dette er viktig for mange folk og da har du bare å levere enten det er 70 eller 1000 mennesker i salen.

FireWalkWithMe_11.jpg

Det er et halvt år siden "Mare" kom ut på verdensbasis og dere har som sagt turnert en del. Hvordan er det med skrivingen og idesankingen til nye låter? Blir det noe tid til overs?

Hmm… Ja vi har jo gått fra å være et litt sånn øve 3 dager i uka på lokalet band til å nesten ikke øve i det hele tatt, grunnet all live spillinga. Dette er det jo både plusser og minuser med, men i det store og hele så blir det jo ansett som en positiv greie at interessen for bandet er der ute, så live spilling må prioriteres.

Når det er sagt så skaper jo også all turnering osv en del "død tid" da blir det vår oppgave å utnytte den. Så ja vi har allerede flere nye saker på lager, selv om komplett ferdige låter er det jo ennå ikke men vi "rusher" ikke den prosessen. Sånn har det alltid vært i Kampfar så akkurat det endrer seg nok ikke med det første. Det får ta den tiden det tar.

Kampfar har ikke spilt alt verden med konserter i hjemlandet. Dere har spilt en del i Europa og som nevnt er dere nettopp kommet hjem fra en turne i USA og Canada sammen med Vreid, så dette blir en kjempefin mulighet for å få oppleve Kampfar i levende live. Hvordan tror dere dette blir?

Vel, vi har spilt Europa opp og ned 8 ganger nå + Usa,Canada , i tilegg så kommer jo alle festivalene rundt om kring i Europa på toppen av dette. Men vi er et Norsk band så mange har sikkert lurt fælt på hvorfor vi ikke har gjort Norge tidligere.

Vel svaret har vært veldig enkelt for oss. Vi har fått kanskje 20 om ikke 30 ganger så mange tilbud om å spille i Europa enn i Norge. Det har ikke vært sånn at vi har boikotta Norge på noen måte. Interessen for Kampfar i Norge har vært for liten enkelt og greit. Det er faktisk ikke vanskeligere enn det. Ikke noe hokus pokus og ikke noe bortforklaring på det.

Men akkurat derfor så er det nå så fett å se at interessen for Kampfar har steget en del det siste året. "Mare" er jo første albumet  for oss som faktisk har gått inn på div salgslister rundt om kring i Norge også, så kanskje det er det som er grunnen for den økende interessen?

Uansett så blåser jeg i alt dette og vi er bare fornøyde med at vi endelig kan gjøre Norge nå. Hvor mange som dukker opp på konsertene har vi ingen kontroll på okke som, så alt vi fokuserer på er å gi de som kommer valuta for penga. Det er alltid vårt hoved fokus. Norge blir intet unntak.

Kampfar_Mare.jpg

2011 ser ut til å bli et meget godt år for Kampfar. Kampfar har alltid vært der, men dere har liksom ikke slått igjennom før nå. Med dere største suksess til nå "Mare" ute i tilegg til at dere har turnert relativt mye den siste tiden. Hvordan er livet som "stjerner"?

Haha… stjerner er vel ikke akkurat det første ordet som dukker opp i mitt hode når jeg tenker på oss. Men ja selvfølgelig har dette nye albumet dratt med seg litt ekstra på veien. "Mare" solgte jo faktisk like mye på 5 dager på markedet som det forrige albumet "Heimgang" gjorde på 2 år. Så i kjølvannet av dette har det jo selvfølgelig blitt en del mer fokus på bandet sett utenifra.

Men når det er sagt så har alltid Kampfar hatt en del "blod fans" så akkurat den biten tar vi med knusende ro for å si det sånn hehe..

Etter 17 år med Kampfar så skal det liksom litt mer til for å lette. Jeg er overhodet ikke overfladisk eller likegyldig av den grunn. Jeg/vi setter utrolig stor pris på all interessen… tro meg!

Men det blir mer en sånn indre stolthet og ro man går etter kanskje, som feks når den Norske pakka på for eksempel "Summer breeze open air" (Tyskland) i sommer.

Som bestå av Vreid , Kvelertak og Kampfar i den rekkefølga etter hverandre fyller opp et telt på 8000 mennesker når teltet kun tar 7000, og når neste Amerikanske death metal band går på etter oss står det kun 200 igjen. Det er slike ting som gir en egen boost hvis jeg kan si det på den måten. "Norskere" enn det blir du vel kun i 17 mai toget med barna tror jeg J. Det blir veldig personlig alt sammen.

Hvordan er planen fremover for Kampfar? Blir det fortsatt massiv turnering eller er det neste album som står øverst på prioriteringslista?

Vel det er mye som skjer for tiden så det blir nesten umulig for meg å svare på. Men kanskje det er på tide å fokusere litt på Norge igjen nå? Ellers så kommer jo sommeren fort og alt det som innebærer festivaler rundt om kring i Europa vil nok også bli et ganske hektisk felt til neste år. Dessuten har USA gitt oss nye frukter og en del interesse har allerede dukket opp der så hvem vet? Vi skal nok ikke bli arbeidsledig i hvert fall. Ny skive ligger jo alltids i bunn der et sted også, men som sagt vi kommer ikke til å rushe det. Det får ta den tiden det tar.

http://www.myspace.com/norsepagans

http://www.kampfar.com/

http://nb-no.facebook.com/pages/KAMPFAR-official/343342075489