EINHERJER (Fire Walk with Me)

EINHERJER (Fire Walk with Me)

VREID, EINHERJER og KAMPFAR slår seg sammen og legger ut på en 7 kvelders Norgesturne i november. FIRE WALK WITH ME TOUR VOL 1 kalles turneen og er et samarbeid mellom Amber Booking og Metal Hammer Norge. Det hele åpner i Fredrikstad 16/11 og de besøker Drammen, Trondheim, Oslo, Stavanger og Bergen før det hele avsluttes i Tønsberg 26/11. Eternal Terror har sendt noen korte spørsmål til hver av de tre bandene og først ute er EINHERJER.

7 kvelder rundt omkring i Norges land sammen med Vreid og Kampfar, det må vel bli bra?

Ja, vi satser på at det blir bra. Det begynner jo å bli en stund siden vi turnerte rundt om i Norge, så det skal bli fett å komme oss på veien her igjen. Håper flest mulig dukker opp for å få seg en utsvevende metal fest.

Einherjer_1.jpg

Hvorfor ble det til at det ble nettopp dere 3 som endte opp sammen?

Vi har jo vært ute på veien med Vreid før, den gangen med Battered, det andre thrash prosjektet vårt. Så fikk vi en forespørsel om å bli med på dette, og vi ville ikke la denne muligheten gå fra oss. Einherjer, Vreid og Kampfar høres ut som en bra plan og en fet kombo. Vi trekker jo stort sett de samme folka, slik at vi får bra utbytte av det alle sammen.

Mens Vreid og Kampfar har vært over dammen og turnert der bort, hva har så Einherjer benyttet denne tiden til? Er det ferie som har stått på planen?

Ja, vi har jo våre ting å sysle med utenom Einherjer. Jobb, studier, familieliv og slike ting. Ting og tang som i bunn og grunn kommer i første rekke. Det har for så vidt blitt tid til litt ferie inni der også.

FireWalkWithMe_11.jpg

Av disse 3 bandene som skal ut på Norgesturne i november, så er det Einherjer som har den ferskeste skiva av dere tre. Fansen har drøye 2 måneder på seg til å lære seg låtene før dere kommer og tar dem på scena, hehe. Er det akkurat passe tid eller tror du det kan bli i knappeste laget?

Denne turen har litt som formål å promotere den nye skiva, så noe nytt blir det nok uten at jeg vil røpe noe nå. Jeg vet fra egen erfaring at interressen for å få servert en masse nye ting på konserter, ligger litt under middels. Folk vil stort sett ha de gamle klassikerene, og det skal de få også.

Hvordan føler dere selv skiva ble?

Vi pleier ikke gi oss før vi alle er fornøyd, og det gjelder også denne gangen. Vi hadde en visjon om å gjøre noe annerledes og uventet denne gangen. Da ligger det også naturligvis en del spenning i luften, når vi sitter å venter på tilbakemeldinger. Det forventes litt mer av en "comeback" plate, og vi ville ikke tråkke fullstendig i salaten, selv om vi gjør som vi vil uansett. Vi følte selv vi hadde sterkt materiale, og det stod mye om hvordan vi skulle pakke dette inn. Vi vile ha en litt old school aura over det hele. Kun akkustiske trommer og rocke gitarer, slik at det låt litt mer organisk. Vi ville også ha et råere sound, og gå bort fra det polerte utrykket.

Det tok tre år fra dere kom sammen igjen i 2008 til "Norrøn" er ute. Tok det ganske enkelt så lang tid eller ville dere vente med slipp av ny skive til nå eller var det andre årsaker?

Vi rir ikke alltid den dagen vi saler, for å si det sånn. Det er flere grunner til at dette har tatt såpass med tid. Vi spilte jo inn plata i Frodes eget studio, Studio Borealis, og da kreves det litt ekstra selvdisiplin for å få ting gjordt. Når du har all verdens med tid, så kan ting ta all verdens med tid også. Vet ikke om jeg hadde orket å gå i et eksternt studio igjen, med tidsbegrensninger og slikt. Greit å ha kontroll selv, med mulighet til å eksperimentere. Selv om vi er fra Haugesunds området all sammen, så er vi spredt for alle vinder for tiden i sammenheng med jobb, studier og slikt. Da blir det litt vanskeligere å få organisert seg. Vi skulle egentlig få denne plata ut i 2010, men av ymse, praktiske  årsaker ble vi enige med Indie å vente til 2011.

Einherjer_Norron.jpg

Einherjer har jo vært med på en lignende Norgesturne tidligere da dere var del av Scream Tour 2003 sammen med Lumsk, Griffin og Scariot. Tåler disse 2 turneene sammenligning?

Den gang var det Scream Magazine, og denne gang er det i regi av Metal Hammer Norge og Amber Booking under banneret "Fire Walk With Me", som er et veldig bra tiltak. Det blir jo en helt annerledes pakke denne gangen. En pakke som Einherjer kanskje passer mer inn i, rent musikalsk.

En reunion etter fire års pause, var det det som skulle til for at Einherjer igjen skulle bli et band å regne med? Hvordan ser fremtiden ut for Einherjer?

Det har vel egentlig gått nærmere åtte år siden vi bestemte oss for å legge inn årene. Jeg velger å tro at denne pausen har hatt veldig positiv innvirkning på oss som band. Det trengtes en pause for oss for å få motivasjonen tilbake, og gleden med å drive med Einherjer. Vi har også fått tid til å tenke over hvor vi vil stilmessig videre. Hvis vi hadde gitt ut et nytt album rett etter "Blot", så ville vi sannsynligvis fortsatt litt i den retningen, siden vi hadde en del materiale fra "Blot" sessionen som vi ikke fikk gjordt ferdig. Hvordan fremtiden ser ut for oss, ja det vil jo tiden vise. Vi tar ting som det kommer. Forruten denne Norgesturneen, så kommer vi nok til å gjøre noen show rundt om i Europa. Og hvis gudene vil, tar vi gjerne turen over fjorden også.

http://www.myspace.com/einherjermusic

http://www.einherjer.com/

https://www.facebook.com/einherjermusic