Trippelkonsert i Hulen (29/10)

Trippelkonsert i Hulen (29/10)

Lørdag 29. oktober 2011 – Bergen/Hulen

 

BLOOD COMMAND

+

WOLVES LIKE US

+

LIKE RATS FROM A SINKING SHIP

 

C.C. NOK 160,-

18 år leg plikt

 

 

Rock Out presenterer:

-Blood Command-

http://hulen.no/files/Image/blood_command_foto_martin_losvik.jpg
Foto: Martin Losvik

Blood Command spiller grisekul rock, som nok mange har kjennskap til da de har gjestet Hulen ved flere anledninger. Siden konsertdebuten på Hulen i 2009 har bandet virkelig tatt steget videre kommersielt. Med steinharde turnéruter, har Blood Command raskt etablert seg som et av Norges mest omtalte hardcoreband og bygd seg en imponerende merittliste, såvel nasjonalt som internasjonalt.

Blood Command ble startet i 2008 av Yngve «Rockemester» Andersen, som fikk med seg Silje Tombre på vokal og Sigurd Haakaas på trommer. Musikalsk balanserer bandet mellom slagkraftig hardcore og punk, men med lekne melodier og harmonilinjer som kan tendere mot popmusikk. Bandet har ofte blitt sammenlignet med band som Refused, At The Drive-In, og Drive Like Jehu. Debutalbumet deres «Ghostclocks», ble sluppet i mai 2010, og kritikerne lot ikke vente på seg med å rose det opp i skyene. "Ghostclocks’, an album so good that you genuinely can’t believe what your ears have been doing without it" – RockSound.
 
Lydverket var over seg av begeistring, i likhet med Kerrang. I april 2011 fulgte bandet opp med EP’en «Hand Us The Alpha Male» som er tredje og siste vinylutgivelse i bandets vinyltriologi, som begynte med 10 tommeren «Five Inches Of A Car Accident», med tilhørende Urørt-finalelåt «On And On Chameleon», og «Party All The Way To The Hospital» utgitt i henholdsvis 2009 og 2010.
 "Blood Command har med denne EP’en slått hardt i bordet og bekreftet at de er et av Norges desidert beste rockeband." Ny musikk hver dag-anmeldelse av «Hand Us The Alpha Male».

Den siste tiden har Blood Command spilt på flere festivaler; blant annet åpnet de årets Hovefestival, og har akkurat returnert fra turné med canadiske Comeback Kid. De har delt scene med band som The Gallows, Kvelertak og Adolescents siden sist, og er nå tilbake på Hulen råere enn noensinne! I konsertsammenheng er bandet et hardtslående, energisk band som virkelig gir alt de har på scenen! Den illsinte fremtoningen, både instrumentalt og vokalmessig er enestående her til lands. Med heftige trommeslag, harde gitarriff og en Silje Tombre som eier enhver scene, er det bare å gjøre seg klar til å bli blåst bort. Her gjelder det å stå imot og danse!

http://www.myspace.com/bloodcommand

-Wolves Like Us-
http://hulen.no/files/Image/wolves_like_us_foto_morgan_flament.jpg
Foto: Morgan Flament

I løpet av deres korte fartstid har gutta i Wolves Like Us allerede rukket å dele scene med band som  Kvelertak, Purified In Blood, Gallows og Blood Command. Dette er derimot langt ifra ferskinger, bandets medlemmer har bakgrunn fra etablerte band som JR Ewing, Amulet, Silver og Infidels Forever.

Ulvene fra Oslo spiller rå rock med elementer av både punk og metal, med inspirasjon hentet fra post-hardcorehelter som Quicksand, Hot Water Music og Planes Mistaken For Stars. De balanserer mellom herlige gitarlinjer og en heftig vokal!

Planene om å starte band ble lagt på et nachspiel en Oslonatt i 2010. De savnet band som laget musikk i gaten til de overnevnte band, i tillegg til band som Leatherface, og Rival Schools. I mars 2010 møttes de i øvingslokalet, og Wolves Like Us så dagens lys for første gang. Siden den gang har Wolves Like Us fått mye oppmerksomhet, og låten «Deathless» ble kåret til Ukas Urørt allerede 14. juni. I juni i år slapp de debutalbumet «Late Love» på det amerikanske plateselskapet Prosthetic Records. På det finner man bandets egen favorittmusikk, og albumet fikk strålende mottakelse i både norsk og utenlandsk musikkpresse allerede før det var sluppet. I høst har de reist rundt i Europa som support for Kvelertak, og bygget seg en aldri så liten fanskare.

http://www.myspace.com/wolveslikeusss

-Like Rats From A Sinking Ship-
http://hulen.no/files/Image/like_rats_from_a_sinking_ship.jpg

"Som å bli slått med ei slegge – og faktisk like det." – Adresseavisen

"Heseblesende galskap, aggressivitet, stakkato temposkifter og nihilisme." – Natt & dag

Like Rats From A Sinking Ship er en trio fra Nord-Norge, nåværende plassert i Trondheim. Trioen består av Timo Silvola, Remi Semshaug Langseth and Tony Gonzalez Fredriksen. Bandet kom ut fra intet og knuste seg vei inn på den norske hardcorescenen i 2008 med debut-EP’en «SXY SXY GSW».
Etter å ha kommet i kontakt med den New York-baserte produsentlegenden Alex Newport,
spilte bandet i løpet av høsten 2010 inn sin debut-fullengder «We Get Along Like A House On Fire». Albumet ble spilt inn i Halden i studioet Athletic Sound, og har så langt mottatt toppkritikker i både norsk og utenlandsk musikkpresse. Førsteopplaget ble raskt utsolgt.

Lydbildet i musikken deres er variert, men består hovedsakelig av trommer, gitar og synth bass, en ganske uvanlig kombinasjon i hardcore sjangeren. De er ikke redd for å eksperimentere, på debut-fullengderen finner man blant annet gjesteopptreden fra den skotske folkesangeren Sarah-Jane Summers på fele og bratsj, samt en vanvittig saksofonsolo framført av den anerkjente jazz-legenden Andrew D’Angelo.

Estetisk og låtmessig trekker bandet strikken lengre enn de fleste norske hardcore-kolleger, og blander skamløst inn elektro, lange ramsalte dronepartier, gamle metaltriks og melodiske elementer i sin hardcore.

Til tross for bandets relativt korte fartstid har de rukket å bli et av landets mest omtalte undergrunnsband, og har titusener av turnékilometer i inn- og utland bak seg. Trioen turnerer i høst over hele Europa, og et høyst begivenhetsrikt år blir rundet av med en lang Norgesturné. Knuste jeksler, knekte kragebein, neseblod og en mosaikk av blåmerker; Like Rats From a Sinking Ship er uten tvil et av Norges mest forrykende liveband.

http://www.myspace.com/likeratsfromasinkingship