Gromkveld på Sub Scene (28/10)

Gromkveld på Sub Scene (28/10)

http://www.subscene.no/BENEAFRONT.JPG

Fredag 28. oktober 2011 – Oslo/Sub Scene

 

BENEA REACH

+

VILDHJARTA

+

INSENSE

 

C.C. NOK 150,-

FRI ALDER

 

 

 

BENEA REACH: Teknisk, brutalt, melodisk, tight som vakuum, mørkt og vei-valsende. Siden starten i 2004 har de gitt ut to album, som begge ble hedret med Spellemannsnominasjon, turnert India(!), delt scene med Slipknot, Dillinger Escape Plan, Dropkick Murphys, Underoath, All That Remains, The Chariot, Cult Of Luna og så si det som er av norske metalband, og vist samtlige hvor skapet skal stå. Benea Reach steg opp som en phoenix av asken til det legendariske hc-bandet Selfmindead. 8 år med intens jobbing, og en medlemsliste på størrelse med innsjekken på Hotel Cæsar følger. Per i dag går ryktene hett om deres kommende skive, noen demolåter er allerede mulig å spore opp på nettet, og vi har insideinfo fra en konsert i Finland nylig, at nye låter allerede sitter som gamle slagere. Vi ser frem til denne kvelden som amisher til rumspringa, vel vitende at er det et sted Benea Reach leverer, så er det på hjemmebane.

 

VILDHJARTA: THALL! Century Medias blodferske signing Vildhjarta kommer å gjør sin første gigg i Norge noensinne. Allerede før første album har sluppet blir de sett på som gudfedre på linje med Meshuggah og Periphery innen djent-bølgen som raser i undergrundsmetallen om dagen. Selv beskriver de seg som ambidjent, og med tanke på deres miks av ambient og sporadiske, tidvis uforståelige rytmikk som hopper på deg ut av ingensteds og slår deg i trynet, er det på ingen måte feil beskrivelse. Dette må du rett og slett få med deg. Begynner å bli en underdrivelse at denne kvelden har legendarisk skrevet i kulissene.

 

INSENSE: Siste året har vært en oppsving uten like for gutta i Insense. Og vel fortjent. Etter å ha småkokt i undergrunnen i over ti år begynner ting endelig å legge seg til rette for verdenherredømme. Plata som kom tidligere i år har gått sin seiersgang i inn og utland, og det er ikke feil at In Flames vokalisten signerte de som første band i sitt nyoppstartede management. I høst står de også på plakaten til nettopp In Flames sin Europa-turnè, og i sommer moste de livskiten ut av det som var av festivaler i hele Skandinavia. Kombinasjonen av deres mørke, tekniske driv, snerrende gitarer, hverdagsmisantropiske tekster og scenepersonlighet gjør det umulig å ikke digge fra første stund. De er et band som gjør alt rett, ikke rart de selv beskriver det som "Norwegian Correct Metal". (<- sjekk ut webisodene!!)