DATAROCK med konsert på Bluebox i Grimstad (27/10)

DATAROCK med konsert på Bluebox i Grimstad (27/10)

Torsdag 27. oktober 2011 – Grimstad/Bluebox

 

DATAROCK

 

C.C. NOK 200/250

18 år leg plikt

 

Bergensbandet Datarock har stått på mang en persons lepper de siste årene. Med storhitene «Fa fa fa», «Give it up», «Armarillion» og (i nyere tid) «Catcher in the rye», har de bidratt med å sette Norge på det internasjonale dansekartet.

Etter at bandet ble dannet i 2000, ble de raskt signet av Tellé Records og la ut på en reise i Europa hvor de spilte på undergrunnsklubber og festivaler, perfekt for Datarocks musikk – en blanding av indie dance, new wave, pop, rock, punk og funk. Fire år senere startet de sitt eget plateselskap, YAP Records, som blir distribuert internasjonalt av VME, og i 2005 kom debutalbumet «Datarock Datarock», som også ble nominert til Spellemannsprisen samme år.

Etter førsteplata, har bandet nesten vært på en kontinuerlig turne og gjort godt over 700 show på tvers av fire kontinenter og 33 land. Musikken deres har blitt brukt i TV-serier, filmer, spill og reklamer. Låta «Computer camp love», kom på en 12. plass over låtene australske radiolyttere likte best, og NME plasserte debutplata på en 36. plass på deres liste over beste album i 2006.

I 2009 kom oppfølgerplata, «Red», og hysterien var nok en gang et faktum. Musikkvideoen til låta «True Stories» ble blant annet headhuntet til MTV, til tross for at den ikke var lansert internasjonalt.

Konserten de leverte på Bluebox i september 2010 går inn i historieboka osm en av de heftigste på Bluebox noen sinne. Nå er det på tide å dra på seg den røde treningsdressen og hoppe til Datarock igjen!

Som supprt har Datarock denne gangen med seg Agent Cooper. Agent Cooper er et band fra Oslo som platedebuterte tidligere i år med albumet "Streets", produsert av Bjarte Stensli (Harrys Gym, Sivert Høyem, 120 Days). De vant Øyafestivalen/Spirit-konkurransen i august om å få spille på klubbøya. Agent Cooper kommer som et friskt pust ut fra den stadig voksende Oslo-undergrunnen. Der hvor ni av ti band skrangler og synger seg vindskeivt gjennom gatene, har vi her endelig et band som fokuserer på låter, dansbarhet og catchyness. På debutskiva, Streets, hører vi referanser til band som LCD Soundsystem, Noisettes, Florence and The Machine og The Killers, og førstesingelen "Dance" har allerede gått seg varm på klubber rundt omkring. Stine Melbys karakteristiske vokal, og de kontante gitarene setter bakteppet for Agent Cooper, men det vil alltid være låtene og refrengene som får oss til å løfte armene i været.