LEPROUS – Oslo – Blå

LEPROUS – Oslo – Blå

Hva har verden kommet til når et av Norges mest lovende progressive metal band skal holde slippkonsert på lurvete Blå. Tatt i betraktning stedet var dette ett knall show fra start til slutt, men for å servere kritikken med teskje, Blå er et lite egnet sted for metal. Da mener jeg ikke utseende på plassen, for rent visuelt er faktisk Blå ett av de mer rocka stedene i Oslo. Men det er kanskje der noe av problemet ligger. Rocka image er lurvete, og det kan vel trygt sies om kveldens lyd også. Med ett band som Leprous er første bud at lyden er bra. På Blå denne kvelden er konserten preget av buldrende bass som overskygger gitarene stort sett gjennom hele settet.

b60d539dc2ec6e05a6009f4fc204fc33.jpg

Med dette sagt er derimot min kritikk av kveldens konsert unnagjort. Bandet i seg selv spilte upåklagelig, og for meg som kjente sangene relativt godt på forhand ble dette en mer enn godkjent konsert når alt kommer til alt. Det er morsomt å se et ungt og sultent band som virkelig gir alt på scenen. Når det gjelder utførelsen fra bandet var den gjennomført, rå og engasjerende fra første tone.  Det som gir Leprous noe av sitt særpreg er den karakteristiske vokalen. Den kom heldigvis godt gjennom i lydbildet, og Hr. Solberg viste seg å være en fremragende vokalist som ikke sto tilbake noe for det fantastiske arbeidet han har gjort på siste skive.

35ac74c5d60cbe1a137a6d70b5dd4011.jpg

Da bandet hadde kommet godt i gang, entret på fjerde sang en trompetist og ingen ringere enn selveste Ihsahn for å gjøre gjestevokal. Jeg må innrømme at gåsehuden kom da jeg fikk høre skrikene til vokalisten som jeg ikke hadde hørt live siden Emperor gigen på Screamfest 2005. Trompeten gjorde også sitt til at stemningen på sangen "Thorn" steg i taket. Dog nok en gang druknet trompeten en smule i overdøvende bassbuldring.

For å summere, jeg kunne ønskt meg Leprous på John Dee, Smuget eller, med litt større publikum, som burde være på gang allerede, på Rockefeller. Da vil bandet få vist seg med den lyden de fortjener. Med kveldens innsats som indikator på hva som kan ventes i fremtiden, kan jeg ikke annet enn å glede meg. Så rått som bandet var nå, kan jeg ikke ventet med å se hva de kan finne på i med litt større budsjett i ryggen. Det var neppe noen som gikk skuffet fra Blå denne kvelden, og det sier litt når det tydelig er rom for forbedring til neste gang. 

http://www.leprous.net/