HOVE 2011 – Dag 4 – Tromøya

HOVE 2011 – Dag 4 – Tromøya

Rumble in Rhodos er først ut på hovefestivalens siste dag. Bandet er tight, men de når likevel ikke helt opp. Vokalist Thomas Bratlie løfter med sin gode stemme konserten en del uten at dette hjelper nevneverdig. Man kan kanskje si at Rumble In Rhodos var uheldig med tidspunktet og scenen de spilte på, da jeg tror at en mindre og mer intim scene hadde passet dem bedre enn Hovescenen. Alt i alt gjorde de en god jobb og satte den gode stemninga for resten av kvelden.

The Bronx er neste band ut på Hovescenen, og er omtrent det eneste innslaget av punk på årets Hovefestival. The Bronx leverer et OK show, for en hard kjerne av fans, men det var ikke veldig mange som hadde tatt turen for å se konserten. Det er ikke langt mellom moshpitene foran scenen, og til slutt er også vokalisten med på dette. Noe som også var lett å legge merke til var at de fleste sto og ventet på The Mars Volta og Kaizers Orchestra, noe konserten ble veldig preget av.

The Mars Volta gjør en god jobb, men med en setliste med låter ingen andre enn blodfansen har hørt blir det rett slett bare ventemusikk for de som står klare for å se Kaizers Orchestra. The Mars Volta er utrolige dyktige musikere, som vet hva de driver med. Det var bare synd at de under denne konserten kun valgte å fokusere på de som virkelig kjenner musikken deres, og de hadde nok vunnet flere publikummere ved å spille de mer kjente låtene sine. De ender til slutt med en godt utført konsertjobb for et lite engasjert publikum

kaizer_hove.jpg

Kaizers Orchestra åpner settet sitt med den velkjente "Ompa Til Du Dør". Bandet fanger publikum øyeblikkelig med sin pompøse og energiske musikk. Vi får i starten av settet servert låter fra de første albumene. Blant Andre "Djevelens Orkester" og "Resistansen". Konserten går etter hvert over til at bandet så godt som spiller gjennom deres siste plate "Violeta, Violeta Vol. 1". Bandet viser enkelt og greit en maktdemonstrasjon, og setter et perfekt punktum for Hovefestivalen femårsjubileum i 2011.