HOVE 2011 – Dag 3 – Tromøya

HOVE 2011 – Dag 3 – Tromøya

Arendalsbandet Seventh åpnet Hovefestivalens tredje dag i amfiet. Seventh har i år tatt steget opp fra P3-scenen som de spilte på i fjor, og spiller i år på samme scene som Soilwork, Protest The Hero og Architects. Seventh viser at de absolutt hører hjemme blant disse, og leverer et show som lukter svidd. Flesteparten av de som møtte var lokale fans, men også mange andre hadde tatt turen for å få med seg de lokale heltene.

soil_hove.jpg

Soilwork sørger for en pangstart på hovefestivalens dag 3. Vokalist Björn "Speed" Strid åpner med å spørre publikum om han skal snakke på norsk eller engelsk, og det kommer det kontant "svensk!" fra publikum. De åpner med en låt fra nyplata "The Panic Broadcast" og hele Amfiet forvandles til en circle pit. Det både vises og høres at dette er rutinerte musikere, og de vet akkurat hva de skal gjøre for å få publikum med seg. Det serveres heftige gitarsoloer og det er kort tid mellom moshpitene. Eternal Terror fikk dessverre ikke med seg Protest The Hero som spilte i amfiet etter Soilwork.

archi_hove.jpg

Architects åpner med singelen "Day In, Day Out" fra nyplata "The Here And Now" og det er god stemning hos de fremmøtte. I starten spiller de stort sett låter fra dette albumet, og vi får høre blant annet "Red Eyes","An Open Letter To Myself" og "Learn To Live". På låta "Heartburn" får vi høre at vokalist Sam Carter synger like bra clean som han screamer, og det hele er rett og slett en imponerende forestilling. Vi får også en del låter fra det forrige albumet "Hollow Crown" og vi får servert låter som "Follow The Water" og "Early Grave" og "In Elegance"