HOVE 2011 – Dag 2 – Tromøya

HOVE 2011 – Dag 2 – Tromøya

Teltet nærmer seg halvfullt når Insense åpner Hovefestivalens andre dag i teltet. Insense spiller med sjarm, og de tighte og melodiøse låtene fenger publikum fra første stund. Insense stiller med et fett lysshow, og bandet fyller den lille scenen utmerket. Flere og flere flykter etter hvert fra regnet og trekker inn i teltet for å få med seg showet., den harde kjernen rett foran scenen sørger for bra liv, og resten av publikum følger også med etter hvert.

Sarke følger opp etter Insense med en rett gjennom skuffende affære. Låtene er tighte, men det hjelper lite når bandet er totalt uengasjert. Man skulle tro at bandet kom fra en annen planet, og at deres eneste ønske var å komme seg hjem igjen for å gjøre ingenting.

kasabian_hove copy.JPG

Kasabian setter deretter i gang på Hovescenen, og de varter opp med et flott show som varmer de kalde og våte fremmøtte. Det starter litt platt og kjedelig, men når bandet setter i gang med låta "Shoot The Runner" blir plutselig litt mer bevegelse i publikum og flere kommer til fra campen etter hvert. " Velociraptor" følger etter det, og bortsett fra litt lav og dårlig lyd er det ikke noe å utsette på innlevelse og kommunikasjonen med publikum. Høydepunktet er hitlåt "Club Foot" og Kasabian blir definitivt et av dagens høydepunkt.

Strokes_hove copy.JPG

The Strokes er sistemann ut på Hovescenen, og de starter med et tynt publikum på grunn av at Tinie Tempah er over et kvarter forsinket i Amfiet. The Strokes går hardt ut fra første stund, men det som for mange ville vært årets høydepunkt blir alt i alt en skuffelse. Bandet er lite engasjerte, og de virker ikke veldig interesserte i å kommunisere med publikum. Gjennomføringa kan man til slutt kalle godkjent men ikke noe mer enn det.

Det fylles sakte men sikkert opp i Amfiet når Brandon Flowers går på scenen. Han åpner med låta "Welcome to Fabulous Las Vegas" fra soloalbumet hans, og viser med dette at han virkelig kan å synge. Man merker i løpet av settet tydelige paralleller til The Killers, og vi får selvfølgelig høre noen hiter derfra også. For å nevne noen fikk vi høre "Read My Mind" fra albumet Hot Fuzz og den selskrevne "Mr. Brightside". Brandon Flowers legger til rette for en finfin avslutning på kvelden før Bright Eyes får æren av å gjøre nettopp det.