DATAROCK – Trondheim – Samfundet – Storsalen

DATAROCK – Trondheim – Samfundet – Storsalen

Aact Rraiser var de første til å innta scenen i Storsalen denne kvelden, uten at det var en spesielt minneverdig seanse for undertegnete. Tok noen minutter før jeg faktisk skjønte at dette var en av support-actene, og ikke bare DJen i salen som hadde bestemt seg for å stå litt mer synlig til. For de som kjente til duoen var det sikkert fett nok, men personlig krever jeg litt mer av en konsert enn at to mann står rett opp og ned, spiller noen låter fra en Mac og synger litt innimellom.

Neste band på scenen var Amish 82, og det ble raskt mer liv i salen. Musikalsk sett ikke noe personlig høydepunkt, men med fire forskjellige vokalister i løpet av settet, i tillegg til mer liv på scenen generelt fenget det likevel. De klarte i hvert fall å gjøre publikum noe varmere i skjortene før kveldens høydepunkt, Datarock.

For det var nemlig ingen tvil vedrørende hvilket band de fleste hadde kommet for å se. Det var røde joggedresser over alt, og publikum hadde begynt å rope etter Datarock allerede før første support-act kom seg på scenen, så det var liten tvil om at det ville bli liv her. Når de midtveis også proklamerer at de har med et kamera-crew i forbindelse med innspilling av musikkvideo tok det hele enda mer av. Jeg er langt fra noen svoren Datarock-fan, og jeg har aldri sett bandet før, så relativt sett aner jeg ikke hvor bra konserten var, men det er ingen tvil om at jeg dukker opp igjen neste gang de kommer til bartebyen. Og naiv som jeg er velger jeg også å tro at Trondheims-publikummet faktisk er landets beste. God stemning hele veien.