BLOOD RED THRONE – Sandnes – Tribute

BLOOD RED THRONE – Sandnes – Tribute

Harm var midt i settet sitt da jeg ankom Tribute en varm kveld i mai. Men det jeg fikk med meg fra bandet, som var ukjent for meg, var absolutt tøft og ga mersmak. Av sangene jeg vet jeg hørte var det uten tvil «(My) Demon» og «Demonic Alliance» som satt på hjernen da jeg ruslet hjemover senere den kvelden. Guttene fra Mandal kan sine demoner.

Så var det kveldens hovedattraksjon. Med to nye medlemmer siden sist gang BRT spilte på Tribute, var forventningene skyhøye. Bandets beinharde dødmetall fungerer bra på plate, men jævlig bra live. Med et nytt album rett rundt hjørnet (som er ute nå) skulle det bare mangle at vi fikk noen smakebiter.

Bandet sparte ikke på kruttet og åpnet like gjerne hele konserten med "Brutalitarian Regime" fra den nye plata med samme navn. Litt senere i settet fikk vi også den nye sangen "Graveworld". Begge sangene gjorde at iveren etter neste plate steg betraktelig! Bandet leverer et ekstremt solid og tight sett, med engasjement og innlevelse fra alle medlemmene. Det nye blodet i bandet viser seg å også fungere bra. Den nye trommisen, svenske Emil Wiksten, spiller raskt, tight og headbanger som faen. Ivan Gujic, som tok over gitararbeidet for Tchort, viser også at BRT er en plass for han. Forrige gang BRT spilte på Tribute var det med kun en gitarist, så det var en fryd å endelig få oppleve sanger som "The Children Shall Endure", "The Light the Hate" og "Smite" med to gitarister.

Lyden på Tribute har vært veldig opp og ned i det siste. Såpass at man forventer drittlyd når man går på konsert der, men BRT ener heldigvis opp med bedre lyd en de fleste andre konserter der. Ekstra stort pluss for herlig bass lyd.

Flott konsert fra begge banda, som bare må komme tilbake og gi oss en runde til når de føler for.

http://www.myspace.com/bloodredthrone666
http://www.myspace.com/harmmetal