KULTURSENTERET ISAK

KULTURSENTERET ISAK

Det arrangeres konserter som aldri før i Norge og det er gledelig å se at det også blir arrangert konserter for de yngre. Dette er det som oftest ungdomsklubber eller fritidsklubber som står bak og i de kommende dagene vil Eternal Terror sette litt ekstra fokus på ungdommen. Kultursenteret ISAK er Trondheim kommunes kultursenter for ungdom som vil utøve, produsere eller oppleve kultur. Her finner du lokaler, kompetanse, utstyr, samarbeidspartnere og kan få den hjelpen du trenger for å komme i mål med de utroligste ideer. Her kommer det viktigste av info om 11-åringen ISAK.

Begynner rett og slett med litt historie, fortell litt om dere som konsertplass, hvor lenge har dere drevet og hvordan startet det hele?

Starten kan vel regnes 11 år tilbake, til høsten 2000 da dagens Coffee Annan het Scene Y (en mindre scene). Den høsten ble de første konsertene arrangert. Og vi kan jo skryte av at "Gåte" var et av de første bandene som spilte her. Sommeren 2001 ble Coffee Annan ferdigstilt og med den ble også "Platesjappa" åpnet, en platebutikk for lokal undergrunnsmusikk. Den eksisterer ikke i dag.

Hvor lenge har dere hatt metallkonserter?

Metallkonserter har vært arrangert innimellom. Det går litt i bølger med sjangere. Metall var veldig populært i perioden 2002-2005.- siden har det vært litt av og på, men stort sett er det en del metallkonserter gjennom hvert år.

Hvilket publikum sikter dere mot? Ønsker dere å skape en spesiell generell profil?

Ingen spesiell profil. Her er alle sjangre velkommen.

Isak_Trondheim.jpg

Hvordan er åpningstidene, og når bør man være tilstede for å få med seg konserter i ukedager og i helgene?

Vi har stort sett konserter på fredager, men det hender at vi alene, eller sammen med andre setter opp en konsert andre ukedager. Vi har utvidet åpningstid når det er helgearrangement for ungdom, for eksempel til 22/23:00 på fredager.

Coffee Annan:
Mandag – Torsdag: 11:00 – 20:00
Fredag: 11:00 – 18:00
Lørdag: 12:00 – 18:00

Hvilken aldersgrense opereres det med, selger dere bare drikke eller også mat?

Vi har en målgruppe fra 16-25 år, men alle er hjertelig velkomne! I kafeen vår, Coffee Annan, som for øvrig er byens triveligste kafé, selges det både mat og drikke. Alle arrangement er rusfrie.

Hva med kapasiteten på konsertstedet?

150 stk på Coffee Annan

350-400 i Amfisalen (med forsterket vakthold)

Booker dere inn det meste selv, eller er det mest bookingbyråer og/eller band som kommer til dere?

En blanding, der vi forsøker å la mange ferske og oppadstormende få prøve seg, men samtidig være en tilbyder til noe mer etablerte band, slik at de får vist seg for den yngre horde. Vi samarbeider med andre konsertarrangører i byen sånn at band som skal spille på scener med aldersgrense kan spille fri alder-konsert hos oss. Det kan også være ungdom som ønsker å arrangere konsert som selv har kontaktet bandet og deretter spør om å bruke scenen hos oss.

Hva skal til for at et band skal få spille hos dere?

Økonomi på de større artistene, at vi har gode samarbeidspartnere på dette (for eksempel andre scener i byen) – eller at et ungt band er klar til å presentere en hel konsert musikalsk, og da ønsker vi å gi disse en sjanse på en god scene. I tillegg ønsker vi å presentere en solid bredde til vårt publikum.

Sånn bortsett fra det tekniske, hvor langt går dere for å imøtekomme ønskene på bandets rider?

Vi forsøker å imøtekomme ønskene, men holder oss innenfor rimelighetens grenser og det som er praktisk gjennomførbart. Ønsker om alkohol blir aldri imøtekommet. Det pleier ikke å være noe problem dersom vi gir beskjed om hvorfor det ikke er alt som kan imøtekommes.

Hva er det merkeligste dere har blitt forespurt og/eller opplevd hos band som har spilt hos dere?

Kanskje Bare Egil, som spilte nå i vår, hvor han utfordret bookinggruppa på at de fikk bestemme hva han skulle ha på seg under konserten. Det ble Borat-drakt. Fornøyelig.

Isak_logo.jpg

Hvis du kunne satt opp en drømmekveld hos dere, hvem skulle stått på scenen og hva ville du kalt arrangementet?

Kan ikke svare for ungdommene på denne.

Hvordan kan man holde seg oppdatert på konsertene dere stiller i stand? Hvilke kanaler bruker dere til å promotere?

Facebookeventer, plakater/ flyers, egen nettside (www.isak.no) og gjennom Adressa. Det er enklere å promotere konserter med lokale artister enn tilreisende, ettersom de lokale bidrar til å spre info i sine egne nettverk. Når det er ungdom som arrangerer blir det også bedre infospredning i relevante nettverk enn når det er voksne som står bak.

En kritisk ting for folk som ikke er kjent med stedet; hvordan finner man fram til dere, og hvor kan man forhåndskjøpe billetter?

Det er stort sett gratis inngang på våre arrangement. Dersom det er forhåndssalg foregår det i ekspedisjonen på ISAK, og info om dette finnes på trykksaker/Facebook/nettsiden der det står annen info om arrangementet.

Og til slutt, for de som er interessert i slikt, teknisk rider; hva kan dere stille med av backline/sceneutstyr?

Trommesett

Yamaha

Tour Custom

1

 

 

 

 

Bassamp

Eden

EI WT550 + kabinett 4×10”

1

Gitaramp + kabinett

Koch

Twintone + kabinett

1

Gitaramp + kabinett

Marshall

JCM800 + + kabinett

1

Gitaramp

Fender

Twin Reverb

1

Keyboard

Roland

FP-4

           

Hva med backstagefasiliteter?

Coffee Annan: Backstagerom med mat/ drikke som ønsket eller avtalt (se eget punkt om rider)
Amfisalen: Backstagerom med mat/ drikke som ønsket eller avtalt (se eget punkt om rider). Tilgang til garderobe/ dusj

Det pleier å være en eller flere arrangører (som regel ungdom) som har artist_/backstageansvar og følger opp at artistene har det de trenger.

http://isak.no/

 

NoAlcohol.jpg
ALL AGES