KJELLER’N FRITIDSSENTER

KJELLER’N FRITIDSSENTER

Det arrangeres konserter som aldri før i Norge og det er gledelig å se at det også blir arrangert konserter for de yngre. Dette er det som oftest ungdomsklubber eller fritidsklubber som står bak og i de kommende dagene vil Eternal Terror sette litt ekstra fokus på ungdommen. Kjeller’n Fritidsklubb ble startet opp så tidlig som i 1972, og er en av Norges eldste fritidsklubber. Klubben holder til på Ski og har et allsidig tilbud for ungdom mellom 13 og 18 år. De arrangerer jevnlig konserter og i tillegg har de sin egen festival som kalles Kjeller’n Rock.

Begynner rett og slett med litt historie, fortell litt om dere som konsertplass, hvor lenge har dere drevet og hvordan startet det hele?

Det hele startet med at band som spilte her ville ha et konsertlokale, dette var nok på 70’tallet en gang. Gjennom årene har utstyret bare blitt bedre og bedre, og Kjeller’n er i dag en konsertplass som har høy kvalitet på både lys og lyd.

Hvor lenge har dere hatt metallkonserter?

Vi har ikke bare metallkonserter. Vi har alt fra jazz til metall på konsertene våre. Men det er i hovedsak rock og metallband som er mest frampå, og som det er flertall av i området vårt. Selve metallkonsertene har kommet mer og mer i de senere årene.

Før i tiden var det mer punk-rock og klassisk rock&roll som var fremtredende.

Hvilket publikum sikter dere mot? Ønsker dere å skape en spesiell generell profil?

Vi har ingen eksakt målgruppe, vi har heller et sterkt fokus på å gi et gratis og bra konserttilbud cirka en gang i måneden for alle som er interresert, om dette er barn, ungdom eller voksne spiller ingen rolle.

Vi har i tillegg Kjeller’n Rock en gang i året. Dette blir holdt i den første helga i desember og er Norges største amatørbandfestival. Her har vi band fra overalt i landet, samt band som kommer fra både Danmark og Sverige.

Kjellern_tegn.jpg

Hvordan er åpningstidene, og når bør man være tilstede for å få med seg konserter i ukedager og i helgene?

Konsertene er som regel en gang i måneden og de blir holdt på fredag eller lørdag. Alt ettersom.

Hvilken aldersgrense opereres det med, selger dere bare drikke eller også mat?

Vi har ingen aldersgrense på konsertene våre. Vi har bare salg av drikke på de månedlige konsertene våre. På Kjeller’n rock har vi et litt bredere salg av mat og drikke.

Hva med kapasiteten på konsertstedet?

På de månedlige konsertene våre har vi kapasitet på 150 personer.

På Kjeller’n Rock har vi til sammen kapasitet på ca. 700-800 mennesker.

Booker dere inn det meste selv, eller er det mest bookingbyråer og/eller band som kommer til dere?

Vi booker det meste selv. Vi har også en god del band fra resten av follo-området, og Oslo, som sender henvendelser til oss ang. konserter. Vi har også mange band som øver fast på Kjellern som ofte spiller på konsertene.

Kjellern_top.jpg

Hva skal til for at et band skal få spille hos dere?

Bandet må ha materiale til å spille i ca. 30 minutter. Det er også greit å nevne at arrangementene våre er rusfrie og dette skal overholdes for å få lov til å spille.

Sånn bortsett fra det tekniske, hvor langt går dere for å imøtekomme ønskene på bandets rider?

Vi prøver å yte vårt ytterste, men vi har heller ikke den store pågangen av etterspørsler fra bandene som spiller hos oss så det er egentlig ikke noe vi tenker stort over.

Hva er det merkeligste dere har blitt forespurt og/eller opplevd hos band som har spilt hos dere?

Vi har hatt et band som har spilt to ganger på Kjeller’n Rock. Dette er et band som har en mikset besetning av jenter og én gutt. Første gangen spilte han i bikini. Året etter ringte vi bort og sa at de gikk glatt inn på Kjeller’n Rock igjen hvis han tok på seg bikinien. Det var ikke et antydning til usikkerhet, de var med!

Hvis du kunne satt opp en drømmekveld hos dere, hvem skulle stått på scenen og hva ville du kalt arrangementet?

En drømmekveld på Kjellern hadde vært å fått med mange av de større bandene fra follo-området til å spille, og dratt med oss band som gjennom tidene har betydd mye for Kjeller’n.

 

Down Memory Lane

 

Dezeised

Insense

Bugs

Rumble in Rhodos

 

Hvordan kan man holde seg oppdatert på konsertene dere stiller i stand? Hvilke kanaler bruker dere til å promotere?

I hovedsak bruker vi facebook som promoteringsmiddel på de månedlige konsertene våre, men også plakater.

Når det gjelder Kjeller’n Rock henger vi opp plakater overalt i hele folloområdet, promoterer på facebook og bruker lokale aviser og sender ut brev til alt av andre fritidsklubber og lokalpolitikere.

En kritisk ting for folk som ikke er kjent med stedet; hvordan finner man fram til dere, og hvor kan man forhåndskjøpe billetter?

Kjeller’n Fritidssenter ligger veldig sentralt i ski, i Idrettsveien 24, med maks to minutters gåvei fra stasjonen i Ski kommune. Det meste av konserter som vi produserer i løpet av året foregår enten på Kjellerns eget lokale, eller på skolelokalene rett ovenfor Kjeller’n Fritidssenter.

Og til slutt, for de som er interessert i slikt, teknisk rider; hva kan dere stille med av backline/sceneutstyr?

Vi har diverse lysutsyr, alt fra moving heads til sunstrips. Alt av AMP’er og DI-bokser er tilgjengelig. Og trommesett (3 tammer, ride, hi-hat,skarp, enkel basstromme), med en begrensning fra vår side med 2 stk crasher. Medbrakt utstyr er selvfølgelig lov å ta med seg.

Hva med backstagefasiliteter?

På de månedlige konsertene har vi som oftest den øvre etasjen av bygget vårt som backstage, og en liten backstage rett ved siden av selve scenen som de har for seg selv før de går på.

På Kjeller’n Rock har vi flere backstages, en til hver av de 5 scenene. Dette er som oftest garderober eller klasserom der bandene kan sitte for seg selv en halvtime før de går på scenen.

http://www.kjellern.com

 

NoAlcohol.jpg
ALL AGES