SUB SCENE

SUB SCENE

Det arrangeres konserter som aldri før i Norge og det er gledelig å se at det også blir arrangert konserter for de yngre. Dette er det som oftest ungdomsklubber eller fritidsklubber som står bak og i de kommende dagene vil Eternal Terror sette litt ekstra fokus på ungdommen. Først ute er Sub Scene, en all ages konsertscene som holder til i Kirkegata i Oslo. De har holdt det gående i 10 år og her kommer en kort innføring i hva Sub Scene har å tilby.

Begynner rett og slett med litt historie, fortell litt om dere som konsertplass, hvor lenge har dere drevet og hvordan startet det hele?

I år er det faktisk 10 år siden den første konserten på Sub Scene ble avholdt. Shit! Tida flyr når en har det gøy! På det tidspunktet var vi i et annet lokale enn det vi har i dag, og det var først da vi flytta til Kirkegt. 34 at konsertvirksomheten tok seg opp og vi i tillegg fikk mulighet til å drive en ordentlig cafè. Sub Scene drives av organisasjonen Sub Church og ettersom vi er et all ages sted får vi en del tilskudd fra bl.a Oslo kommune for å drive kulturvirksomhet og forebyggende arbeid blant barn og unge.

Hvor lenge har dere hatt metallkonserter?

Den første konserten på Sub Scene var en metallfestival, og metall er fortsatt høyt prioritert i programmet vårt!    

Hvilket publikum sikter dere mot? Ønsker dere å skape en spesiell generell profil?

Som navnet vårt tilsier er subkulturer en viktig del av Sub Scene sin identitet. Det betyr vel i praksis at den store main streamen holder seg unna våre lokaler. Sub Scene er all ages og dermed sikter vi også mot folk som ikke kommer inn på steder med aldersgrense. Når det er sagt er det også mye folk over 18 som kommer på konsertene og det er vi selvfølgelig veldig glad for! 

Hvordan er åpningstidene, og når bør man være tilstede for å få med seg konserter i ukedager og i helgene?

Sub Cafè har åpent tirsdag-søndag. Cafèen åpner 16:30 på hverdager, 19:00 på fredager, 14:00 på lørdager og 15:00 på søndager. De dagene det er konsert åpner som regel dørene inn til konsertsalen kl.19:00 og konsertslutt er som regel lagt slik at de yngre også får med seg hele hovedbandet og fortsatt rekker siste bane hjem.

Hvilken aldersgrense opereres det med, selger dere bare drikke eller også mat?

Vi er som sagt all ages og i all beskjedenhet mener vi at vi har den absolutt beste all ages scena i Oslo (Norge?)! J Vi har stort fokus på økologiske og fairtrade drikker og snacks, og et godt utvalg av meget spennende og spesielle drikker av høy kvalitet fra fjerne steder. Vi selger også en god del forskjellige typer alkoholfri øl. Sub`s milkshake går det gjetord om.. Vi selger også kaffe og har et bredt utvalg av teer. På lørdager er det alltid varm mat, som regel i form av en superdigg suppe.  

SubScene_subber.jpg

Hva med kapasiteten på konsertstedet?

Brannvesenet sier vi kan ha 320 pers i lokalet.

Booker dere inn det meste selv, eller er det mest bookingbyråer og/eller band som kommer til dere?

All booking skjer på huset. Vi får mange tilbud både fra bookingagenter og band og oppsøker også selv de artistene og banda vi ønsker å booke.

Hva skal til for at et band skal få spille hos dere?

Send mail til booking@subscene.no og vis musikken din, gjerne med video av liveopptredener. I tillegg til å booke store navn, ønsker vi også å være en scene der mindre band kan få vise seg frem enten i form av å være support for større band eller med egne kvelder der vi "showcaser" unge lovende.

SubScene_logo.jpg

Sånn bortsett fra det tekniske, hvor langt går dere for å imøtekomme ønskene på bandets rider?

Det har aldri skjedd at vi ikke har kommet til enighet med band om rider. Vi strekker oss så langt vi kan innenfor det vi mener er fornuftig ift det økonomiske på hver enkelt konsert.

Hva er det merkeligste dere har blitt forespurt og/eller opplevd hos band som har spilt hos dere?

Hmm. Går stort sett bra for seg, men det var jo litt småkomisk da Black Debbath hadde et damekor samt en bukett roser på rideren.. men Black Debbath er jo Black Debbath.. J

Hvis du kunne satt opp en drømmekveld hos dere, hvem skulle stått på scenen og hva ville du kalt arrangementet?

Du ville nok fått veldig ulike svar fra de forskjellige folkene som er involvert i Sub Scene, men når det nå er jeg som sitter og svarer på disse spørsmålene er svaret ganske klart:

En helaften med Opeth, Mastodon og Gojira! J

Fantasy_SubScene.jpg

Hvordan kan man holde seg oppdatert på konsertene dere stiller i stand? Hvilke kanaler bruker dere til å promotere?

Vi bruker masse forskjellige kanaler til å promotere konsertene avhenging av hvilken sjanger. Men der du alltid finner oppdatert info er www.subscene.no og på vår facebookprofil SubScene Oslo. Blir du venn med oss der får du invitasjon til samtlige konserter.

En kritisk ting for folk som ikke er kjent med stedet; hvordan finner man fram til dere, og hvor kan man forhåndskjøpe billetter?

Vi ligger midt i Oslo sentrum og er ikke vanskelige å finne. Kirkegt. 34. Ca. 4 min gange fra Oslo S, tverrgate til Karl Johan, ikke langt fra domkirka. Det meste av billetter får du kjøpt i Sub Cafè, på Platebutikken Tiger eller online på www.tigernet.no

Og til slutt, for de som er interessert i slikt, teknisk rider; hva kan dere stille med av backline/sceneutstyr?

Vi har et veldig bra PA med en Soundcraft MH3 mixer. Av backline har vi et fett DW trommesett, Ampeq bass amp + 8×10 kabinett, 1x VOX AC30 CC2 2×12 Combo, 1x Marshall JMC 2000, 1x Marshall JMV 410H og 2x Marshall 4×12 1960AV kabinetter. Og et Clavia Nord Electro 3 – 61 keyboard. Har også en bra lysrigg med et Avolites Pearl Tiger lysbord.

Hva med backstagefasiliteter?

Vi legger stor vekt på at band skal ha det bra når de kommer på Sub Scene. Mange av oss har spilt/spiller i band og vet hvor mye det betyr å komme til ordna forhold, hyggelige folk og god stemning. Så vi gjør alt vi kan for at banda skal oppleve akkurat dette. Vi har 3-4 backstage rom, dusj og toalett.

http://www.subscene.no/

 

NoAlcohol.jpg
ALL AGES