IN FLAMES + 4 til Spektrum (14/11)

IN FLAMES + 4 til Spektrum (14/11)

OSLO SPEKTRUM mandag 14. november 2011

 
IN FLAMES
Trivium
Ghost
Rise To Remain
Insense
 
Billettsalget starter fredag 19. august kl 09:00

Det svenske metalbandet In Flames har uten tvil, siden oppstarten i 1990, satt standarden for melodisk death-metal! De har utviklet en sound mange band i ettertid har latt seg inspirere og påvirke av, og i tillegg har de en bemerkelsesverdig stor og lojal fanskare!

På verdensbasis ligger antall solgte album på over 2.5 millioner. Albumet fra 2008, A Sense of Purpose var mildt sagt en kjempesuksess, og nylig slapp bandet albumet Sounds Of A Playground Fading som er deres første album etter at gitaristen og grunnleggeren Jesper Strömblad forlot
bandet.

Bandet er nå på turné, og i den forbindelse tar de mandag 14. November turen innom Oslo Spektrum. Med seg har de bandene Trivium, Ghost, Rise To Remain og Insense.

Bandet Trivium, serverer trash-metal av ypperste klasse, og nylig slapp de sitt femte album In Waves. Dette er en etterlengtet oppfølger til albumet Shogun fra 2008, som av særs mange er betegner som et mesterverk.

Det svenske bandet Ghost, som beskriver seg selv som en djeveldyrkende kult, og hvor bandets medlemmer mystisk nok fremstår anonyme, kommer også til Oslo Spektrum sammen med In Flames. Debuten Opus Eponymous har imponert mange (deriblant vokalisten i Metallica, James Hetfield). Låtmaterialet kan beskrives som tungt og fengende, hvor inspirasjonskilder som Deep Purple, Widow og Coven gir seg tilkjenne.

Rise To Remain. Austin Dickinson, sønnen til den legendariske Iron Maiden vokalisten Bruce Dickinson, er vokalist i Rise To Remain. Så hvordan låter Rise To Remain spør mange seg? Som far så sønn? Tja. Mye av det melodiøse i uttrykket har uten tvil sitt utsprang i heavy metalband som eksempelvis Iron Maiden (bare hør på instrumentalpartiet i God Can Bleed). Men mest av alt er det nye pionerer innen hardere, melodiøs metal som melder seg først i bevisstheten når man hører Rise To Remain.

Insense er de norske representantene i Oslo Spektrum mandag 14. November. Bandet fra Ski utenfor Oslo, fikk på sitt fjerde album, Burn In Beautiful Fire, med seg den anerkjente produsenten Daniel Bergstrand, som bl.a tidligere har produsert for In Flames. ”First time I heard them, I wanted more”, sa frontmannen i In Flames og Insense sin manager Anders Fridén da han snakket om sitt møte med den norske kvartetten. Trenger vi si mer?

 

Billettsalget til konserten starter fredag 19. august kl 09:00 via:

www.livenation.no
www.billettservice.no / tlf. 815 33 133
www.oslospektrum.no / tlf. 815 11 211

For mer lokal informasjon, besøk : www.livenation.no
For mer informasjon om turné og band, besøk : www.inflames.com