AEON THRONE, ØRKENKJØTT, IMBALANCE – Drammen – Buddy Scene

AEON THRONE, ØRKENKJØTT, IMBALANCE – Drammen – Buddy Scene

Jeg har mang en gang forsøkt å få med meg Imbalance, men det har alltid dukket opp noe. Og nå dukket bandet opp i Drammen. Endelig fikk jeg med meg bandet. Og dæven døtte (som det heter på dårlig nordnorsk), dette er jævlig bra liv. Tre stykker i bandet, og så mye bråk og ståk… Imponerende.

Det blir naturligvis låter fra albumet "Period Three Implies Chaos", der det kjøres på med knallhard thrash metal. Lyden er eminent denne kvelden, bandet vet hva de gjør og de er meget sammenkjørt. Tøffe breaks og hva du enn måtte forlange fra thrash metal. Kanskje er noen parter litt likelydende, men det er mer en personlig greie fra min side. Imbalances opptreden var verdt konserten alene.

Men det skulle bli mer kos. Ørkenkjøtts ungdom fresker til med… …ett eller annet. Det synes på norsk. Musikken er variert og måten bandet fremfører sin musikk på er interessant. Du vet liksom ikke helt hva som kommer rundt neste sving, der særlig vokalistens opptreden er inkluderende og ekskluderende på samme tid. Joda, han er tilstede og synger og gauler mens han har kontakt med oss som ser på. Samtidig er det han gjør noe som virker å foregå innad, i hans egen verden. Musikken til bandet er variert, mye progmetal og de bygger opp og ned låtene hele tiden. Jeg håper virkelig bandet viser evne til å få ut musikken sin via en større scene om ikke lenge. Og når bandet får utgitt sitt nye albumet (til høsten) skal jeg sannelig være der med ørene mine.

Så var det Aeon Throne, som skal til Wacken siden de vant den norske finalen i Wacken Metal Battle i ba(r)ttlebyen Trondheim tidligere i år. Skulle jeg dømt etter konserten i kveld, burde det definitivt være Imbalance som vant, uten tvil. Lyden var ikke bra under Aeon Throne, der særlig trommene ikke passet inn. Gitarene drunket og vokalen ble for tørr. Bandets deathblack metal er sikkert bra, men jeg må nok høre musikken deres med bedre lyd. Bandet er ennå ungt og det er klart de har talent. Til tider når de opp til magen til Keep Of Kalessin, men tror nok vi må gi dette et par år og en utgivelse eller to, så skal vi se hvor det går.

www.myspace.com/aeonthroneofficial
www.myspace.com/orkenkjott
www.myspace.com/imbalancethrash
www.buddyscene.no