Norway Rock 2011 – Dag 3 – Kvinesdal

Norway Rock 2011 – Dag 3 – Kvinesdal

TNT

Veteranene i TNT har flere udødlige låter på setlista si og fansen får dem på rekke og rad. Lyden er god og bandet spiller tight, rocka og entusiastisk som alltid. Ronni le Tekrø kjører på i kjent stil med kjeften på vidt gap og fyrer av den ene signaturen etter den andre på full guffe. Mannen er simpelten rock n roll in flesh!

Utrolig gøy å høre publikums reaksjon på «Ten thousand lovers» og «Harley Davidson», og bandet har folket i sin hule hånd. Det eneste jeg synes er litt kjipt med å høre TNT i disse dager er at Tony Mills rett og slett ikke kommer opp på de lyse tonene som gjorde bandet til det de en gang var. Man gleder seg til å høre de syke falsettende til Tony Harnell men de uteblir litt for ofte.

EG2 kopia.JPG

EDGUY

Tyske Edguy er vel noe av det nærmeste man kan komme støpefonten for powermetal av den enklere sorten. Første konsert i Norge på 10 år, og bandet er meget fornøyde med å være tilbake på norsk jord igjen. Catchy singalong metal av den lette typen, funker fint med de oppmøtte. Virker som om Edguy er større i Norge enn jeg hadde trodd, siden mange kan tekstene og synger med.

MONGA NINJA

Thrash/punk/metal på full guffe er alltid en velkommen opplevelse.

Mongo Ninja er en fryd å oppleve, full fres fra første stund, Kristoffer Schau er en kul frontmann og gitarist Pete Evil er en jævlig rå lead gitarist og med Bård Eithun på trommer kan man vel ikke forvente annet enn en temmelig tight affære.

Bandet har festivalens feteste låt titler som «Kids with tits», «No cunt for old men», «Motorheadache» og «Broken cock». Barsk, brutal og straight to the point!

DSE_6027 kopia (kopia).JPG

THE DARKNESS

Etter en lang pause er britene tilbake på scenen og leverer rock av den klassiske typen. Og de leverer et kult show, ikke med pyro og konfetti, men overbevisende tilstedeværelse og med en  arrogant selvfølgelighet som jeg savner fra dagens rock n roll band.

Med festivalens desidert jævligste bukser av typen tettsittende sykelig grønn fiskehud med rosa frynser er frontmann Justin Hawkins overalt, han står på hodet foran trommene, shower som om han var Freddy Mercury himself og viser rockespirer i publikum hvordan man skal ha det gøy på scenen. Han har en meget spesiell stemme og han bruker den for det den er verdt, ikke bare gjennom låter som «Love is only a feeling», «Get your hands of my woman» og megahiten «I believe in a thing called Love» men får med publikum på temmelig spreke stemmeøvelser hvor han selv naturligvis alltid går av med seieren. Fett å høre The Darkness igjen, de har et knippe låter jeg garantert kommer til å høre på gjennom sommeren.

HEATSEEKERS

Kelly og gutta drar igang AC/DC coverlåter, og fungerer fint som oppvarming til Alice Cooper. Lyden er bra, bandet spiller tight og fett, synd jeg bare fikk sett et par låter. Anbefales på det sterkeste hvis du har lyst på et band til privatfest eller bare har lyst å booke noe som ikke slår feil.

AC35 kopia.JPG

ALICE COOPER

Det merkes ikke at Alice Cooper er født i 1948. Mannen er rukket å bli 63 år gammel men dette er ingen geriatrisk versjon av et show som var bra før i tiden, dette er top notch rock n´roll entertainment ! Alice vandrer kommanderende rundt som en blanding av diktator og rock n´roll underdog, med stav i hånd og flosshatt på hodet, skinnjakke proppfull med sølvnagler og den legendariske sminken. Med en naturlig karisma og en mannsalder av rutine i kroppen er det kjempekult å endelig få se ham live, akkompagnert av en supergruppe som dette. Hvor kult er det ikke å ha en trommis kan trikse med stikkene mellom hvert hi-hat slag uten å misse en eneste gang.Priceless! Han blir naturligvis også denne gang fanget av bødler, lagt i guillotine, mister hodet og gjenoppstår til alles store begeistring!

Som alle konsertene som avslutter kvelden på hovedscenen har også Alice utrolig bra lyd. Det er fint å kunne høre noen låter uten ørepropper uten at det er noe problem.

De fleste har hørt «Poison», «No more mister nice guy», og «Schools Out», men sett bort i fra disse låtene er i alle fall sett listen ukjent for meg…trodde jeg. Jeg ble overasket over hvor mye av låtene jeg har hørt før og regner med at jeg nå må sjekke ut mer av Alice Cooper.