Norway Rock 2011 – Dag 1 – Kvinesdal

Norway Rock 2011 – Dag 1 – Kvinesdal

MERCENARY

Melodisk metal fra Mercenary som åpner festivalen på den store scenen.

Tight,velspilt og profesjonellt uten å by på noe utenom det vanlige.

BREED

Med mange likhetstrekk med Pantera,ute at det misbilliger bandets musikalske integritet på noen måte,imponerer Breed med masse positiv energi og skikkelig trøkk. Jeg blir utrolig imponert over bandets gitarist som kliner til med noen syke soloer,alltid artig å oppdage så dyktige folk! Bandet har med seg John Erik Bokken (Zerosonic,Dead Trooper) på trommer som foruten å lære seg alle låtene på en uke(!),shower og leverer en god jobb.

DSE_1413 kopia (kopia).JPG

KVELERTAK

Det er ikke noe tvil om at Kvelertak har vært mye ute og spilt det siste året. Det smeller med en gang bandet kjører i gang,med bøttevis av energi og rutine som mange band ikke klarer å fremvise. De har tydelig vokst til et band som klarer å eie hovedscenen og hele publikum gjennom hele settet. Godt med folk har møtt opp og en aldri så liten moshpit utvikler seg i de fremste rekker. Vokalist Erlend tar seg en tur ut i publikum med mikrofonen og får seg en tur på folkehavets hender før han blir hentet ned av vaktene. Kort og godt en maktdemonstrasjon fra Odins sønner!

Djerv (4 of 11) kopia.JPG

DJERV

Med debutskive ute i juni, er Djerv nå på vei opp og frem. Med den vakre Agnete i front er bandet et rutinert maskineri som fremstårproffesjonellt og scenenvant. Visuellt sterke i et landskap mellom Cruella Deville og et Danzigesque punkmetal outfit  leverer de sin egen form for svart rock som groover godt. Agnete har en fin kontakt med publikum mellom låtene,men har nok et stykke å gå før hun vikelig har publikum i sin hule hånd.Hele bandet virker selvsikre og proffe,men jeg opplever samtidig en form for distanse som ikke nødvendigvis kommer bandet til gode.

DSE_1684 kopia (kopia).JPG

BLIND GUARDIAN

Det er ikke alltid at Blind Guardian er så overbevisende live som i dag. Hansi Kurch er i storform og synger bedre enn jeg hørt ham gjøre på lenge. Lyden er massiv og klar,og vi får levert godlåter fra hele bandets katalog. Selv om det ikke er stappende fullt foran scenen blir det allsang til både «Valhalla» og naturligvis «The Bard’s Song». Vi gjorde et intervju med bandet etter konserten,det vil bli postet i løpet av sommeren.

DSE_2097 kopia (kopia).JPG

INSENSE

Insense er litt uheldig med lyden i teltet. Det er mye detaljer og småting som ikke kommer frem,noe som deres tekniske og utfordrende musikk krever for å få frem sitt rette vesen. Sterke låter som desverre ikke får sin effekt påga nevnte lydproblem gleder jeg meg til å høre en kveld de kommer til sin rett. Spennende band med drivende dyktige musikere som er på vei oppover i næringskjeden.
Se opp for Insense!

UDO

Hva kan man si?Udo Dirkschneider er en metallegende,både fra Accept og sitt eget band. Hits som perler på en snor,»Balls to the Wall»,»Metal Heart» og mange andre sørger for at publikum får det de kom for.Intet nytt å spore,men grundig og rutinert fra den lille tyske mannen.

DSE_2291 kopia (kopia).JPG

IN FLAMES

Dagens headlinere klemmer til med et vanvittig kult lysshow og kjempebra lyd. Mye flammer og pyro gir det ekstra løftet som gjør at selv om jeg ikke kjenner In Flames sine låter spesiellt godt er det absolutt fornøyelig å være publikum. Av dagens band er det helt klart at In Flames er i en klasse for seg selv,og avslutter kvelden med et heftig fyrverkeri.