BORIS på John Dee (13/7)

BORIS på John Dee (13/7)

Onsdag 13. juli 2011 – Oslo/John Dee

 

 

BORIS

+

RUSSIAN CIRCLES

+

SAADE

 

C.C. NOK 225,-

18 år leg plikt

 

Boris_live.jpg

 

Boris er et eksperimentelt rockeband fra Japan. Bandet ble dannet i 1992 og består av vokalist/gitarist/bassist Takeshi, gitarist Wata og trommeslager Atsuo. Boris har eksperimentert med mange forskjellige stilarter, fra doom metal og psykedelisk rock til drone og støyrock.

Navnet stammer fra en sang fra albumet Bullhead av The Melvins. Boris ga ut debutalbumet Absolutego med deres egne plateselskap Fangs Anal Satan. Siden da har de utgitt 17 studioalbum, samt mange EP’er og singler. De har også samarbeidet med mange artister og band, på forskjellige plateselskap rundt omkring i verden.

Boris startet karrieren sin som et hardcore punkband før de tidlig vendte mot å bli en drone metalgruppe. Debutalbummet Absolutego (fra 1996) består av ett spor som strekker seg over en time, og er en slags collage av formløs gitarstøy, med enkle akkorder og ord uttrykket gjennom skriking. Gjennom karriéren deres, har de fortsatt med denne stilen; albumene Flood og Feedbacker består også av én lang sang, men delt opp i flere spor.

Siden 2000 har Boris blitt sett mer på som en oppdatert versjon av 70-tallets blues rock-trioer, inspirert av band som Motörhead, Blue Cheer og Cream. Dette hørte man først i albumet Heavy Rocks. Dette albumet var et stort steg fra deres forrige materiale; man skulle tro de var et helt annet band.

Boris har samarbeidet med andre japanske musikere, Keiji Haino, Michio Kurihara og Merzbow. Samt samarbeidet de med det amerikanske drone metal-bandet Sunn O))) på albumet Altar, som ble utgitt 31. oktober 2006.

Et annet konsept i bandets estetikk er idéen om hvordan navnet deres er skrevet på albumcoverene. Atsuo har sagt at om bandnavnet er kun skrevet med store bokstaver, er musikken en relativt konvensjonell dose rock eller metal. Om navnet er skrevet normalt, «Boris», eller kun med små bokstaver, er musikken mer eksperimentell.