FOO FIGHTERS – Oslo – Telenor Arena

FOO FIGHTERS – Oslo – Telenor Arena

Dette er første gang Foo Fighters besøker Norge siden de gjestet Bergen og Norwegian Wood i Oslo i 2008.

Det svenske jentebandet Sahara Hotnights åpnet showet før det i det hele tatt hadde kommet særlig mye folk, mens neste oppvarmingsband Kvelertak løftet taket ganske fort, selv om de ikke nådde helt ut til ytterpunktene i en sal som fortsatt ikke hadde blitt fullsatt. Det må innrømmes at undertegnede foretrekker dem i en mer intim setting hvor energien virkelig kan eksplodere i hele lokalet med vokalist Erlend Hjelviks hemningsløse fremtoning. De gjorde uansett jobben sin.

Etter en halvtimes changeover sto Dave Grohl og gjengen endelig på scenen, og nærmere 22.000 mer eller mindre ekstastiske fans ble dratt mot scenen i det Foo FIghters åpnet showet med "Bridge burning" fra den nyeste plata deres.

FooFighters_Oslo_11_1_Anita.jpg
Photo: Anita W. Lande

Overraskende nok fikk ikke deres syvende studioalbum "Wasting light" særlig mye plass under konserten, selv om vi også fikk servert noen smakebiter derfra. Det vi opplevde var nærmest en hitparade med nye og gamle hits som "Monkey wrench", "My hero", "Times like these", "Everlong" og the "The pretender". Allsangfaktoren var på plass under stort sett hele opptredenen.

Vokalist Dave Grohl strutter av selvtillit og karisma og er veldig pratsom mellom sangene, men har likevel en ydmyk og sympatisk fremtoning. Det er likevel vanskelig å se for den den litt reserverte trommeslageren i Nirvana på begynnelsen av nitti-tallet når han brøler fra full hals under "Monkey Wrench".

FooFighters_Oslo_11_2_Anita.jpg
Photo: Anita W. Lande
 

Mot slutten spilte de de plutselig en versjon av Mose Allisons "Young man’s blues", som også har blitt coveret av blant annet the Who og våre alles kjære Motorpsycho. Der og da var det faktisk et ganske herlig avbrekk fra den ellers så hits-pregede konserten.

Noen tekniske feil og PA-problemer underveis ødela ikke konsertopplevelsen nevneverdig, heller ikke for bandets energinnivå, tvert i mot. De klarte fakstisk å snu det til sin fordel ved å få med seg publikum i allsang, mens de fortsatte å spille uten lyd til noen fikk fikset strømmen.

Om Telenor arena er det beste valget for et band med så mye trøkk og lyd er en diskusjon i seg selv, men energinivå og musikalsk kvalitet denne kvelden er det absolutt ingenting å si på!

 

http://www.foofighters.com