SOCIAL DISTORTION – Oslo – Sentrum Scene

SOCIAL DISTORTION – Oslo – Sentrum Scene

California Punkerne i Social Distortion har holdt det gående siden 1978, og til tross for at de ikke er blant sjangerens mest produktive band, er de lett blant de større og suksessrike, trolig mye grunnet at de ved å mikse den tidlige streite Punken sin med countryrockrockabilly influenser, har greid å skape en helt egen sound.

Mike Ness, som eneste originalmedlem og låtskriver, er ved nærmere 50 år, fortsatt en av de mest karismatiske og, let’s face it, barskeste frontfigurene på denne siden av Lemmy.

Sist de besøkte Norge var i 2009, da på Rockefeller, den gang 5 år siden deres siste plateutgivelse, "Sex, Love & Rock’n’Roll" fra 2004.

Denne gangen turnerte de for den etterlengtede oppfølgeren, Epitaph-debuten "Hard Times & Nursery Rhymes" som kom ut i Januar i år, og har blitt oppgradert til å spille på Sentrum Scene, med Oslo Ess og Nicke Borg (Backyard Babies) som oppvarming.

SocialDistortion.jpg

Bandet sparket passende nok i gang med den instrumentale åpningslåta fra nye skiva, "Road Zombie", og deretter klassikeren "Bad Luck". Deretter gikk det slag i slag med både gamle og nye klassikere; b.la. Mommy’s Little Monster, Ball And Chain, Down Here (With The Rest of Us), Don’t Drag Me Down… Nye albumet var godt representert ved Gimme The Sweet And Lowdown, Machine Gun Blues, Can’t Take It With You og California Hustle & Flow.

Encore med flaggskipet Story of My Life og Johnny Cash-coveren Ring of Fire.

Feiende flott konsert som lett danket ut Rockefeller-konserten I ’09, og bandet var I toppform, og til tross for litt skranglete lyd I starten tok det seg bra opp etterhvert. Eneste jeg har å utsette er at de spilte for lite fra Mommy’s Little Monster og Prison Bound, "Diamond In The Rough" fra nye skiva var dypt savnet, og for å være dønn ærlig synes jeg de fint kan stryke Ring of Fire fra setlisten og heller bruke tiden på å spille noe eget. Vælkømmin tebakers ska døm værra!

Kjøp "Hard Times & Nursery Rhymes"!

http://www.socialdistortion.com/