EXELOUME – Trondheim – Fru Lundgren

EXELOUME – Trondheim – Fru Lundgren

Dette skulle bli en aften med mange vanskelige ord. Hør bare her: Exeloume, Vecordious, Perversion, Schuldiner, thrash…….thrash? Thrash er jo ikke vanskelig. Det er noe de fleste kan og vet en del om. Trøndersk thrash derimot er ikke like enkelt som annen thrash, det er mer teknisk krevende og hardere å få taket på. Manifest har vært et godt eksempel på dette i flere år. Nå er også Exeloume kommet på banen med ei skive som er minst ett hakk mer krevende igjen. Spørsmålet man da stiller seg, vil dette fungere? Det skulle Exeloume prøve å bevise foran et fullstappet konsertlokale nede hos Trondheims mest rocka frue, Fru Lundgreen.

Exeloume skulle feire debutskiva si og inviterte til slippfest med konsert på Fru Lundgreen på fredag den trettende. Det begynte så vidt å tørke opp litt ute og folk kjente sin besøkelsestid, noe som medførte at det ble helt fullt. Og Fru Lundgreen var fullt av happy metalfolk som storkoste seg. Og hvorfor de koste seg? Jo, på scenen stod to meget spennende metalband som representerer den nye følgen med band som holder på å komme opp fra kjellerne i Trondheim. En avdød metallegende ville ha feiret sin 44. bursdag denne dagen hvis han hadde levd, og det feiret begge bandene med en Death coverlåt hver.

16df7e6127cf94788a11a1d34b434bbe.jpg

Først ute var Vecordious, et band som krever mye av deg som lytter. Det skjer veldig mye i låtene deres og det krever god lyd for at du skal få med deg alt som skjer. Lyden var dessverre ikke på plass da gutta begynte å spille og det tok lang tid før detaljene i musikken nådde fram til alle i lokalet. Med unntak av de par tre siste låtene, var det vanskelig å få så mye ut av denne konserten som lytter, med mindre du stod helt fremme ved scenen. Og der er det dessverre ikke plass til alle.
Jeg finner mye av musikken til Vecordious både smakfull og bra, men sliter en del med noe av koringen og andrevokalen. Det fikk jeg inntrykk av at det var det flere som slet med og mitt tips til bandet må da bli at det der må dere slutte med. Coverlåtene fra Death ("Crystal Mountain") og Dissection ("Where Dead Angels Lie") satt bra og fikk opp stemningen både inne og ute og da bandet gikk av scenen etter endt oppvarmingsjobb, var det bare glade fjes å se inne hos den gamle frua.

Etter en liten pause, stod kveldens hedersgjester klare på scenen. Exeloume skulle feire plateslipp og var mer enn klare for å gi jernet. Nå var det fullt inn på Lundis og det var livlig og trangt og alt var klart for en topp deathrash konsert.

b5d909d691c24e448c0f6bc0d1409156.jpg

Lyden var noe hørbart bedre her. Helt god var den fremdeles ikke, det var fremdeles mulig og ikke få med seg riffene og alle detaljene hvis du var så uheldig å havne 4 meter eller lengre unna scenen. Men over til det positive, for det var det mye av. Vi fikk servert alle låtene fra bandet debutalbum "Fairytale of Perversion", ei skive som ser ut til å ha falt i smak hos de fleste som har anmeldt den. Det var litt spennende å høre om låtene satt som de skulle hos bandet live, og det gjorde det så absolutt. Det svingte godt av dem, selv med det noe teknisk krevende materiale de har og jeg fikk bekreftet at Exeloume er vel så bra live som på plate. Det eneste jeg savnet et stykke uti konserten, var noen kjappere riffbaserte partier, men det fikk jeg på slutten, og da var det kun øra som stod i veien hos meg også.
Gutta spilte, de strålte, de storkoste seg og det hele smittet over på publikum. Eller var det andre veien? Samme faan, det var moro. Mosh-pit ble det også, og det er ikke dagligdags kost nede hos den gamle fruen. Også her fikk vi servert ei coverlåt til ære for avdøde Chuck Schuldiner i form av "Pull the Plug", og også den satt midt i sikringsboksen.

 

http://www.myspace.com/exeloumethrash

http://www.myspace.com/vecordiousmetal