SOLSTAFIR tilbake i Bergen (13/5)

SOLSTAFIR tilbake i Bergen (13/5)

Fredag 13, mai 2011 – Bergen/Hulen

 

SOLSTAFIR

+

SOLSTORM

 

C.C. NOK 150,-

18 år leg plikt

 

 

Solstafir_1.jpg
 

Solstafir betyr oversatt til norsk, en slik åpning i mørke skyer som solen skinner igjennom, så det var ikke uten grunn Hole in the Sky festivalen 2010 hadde dem på programmet. Etter de slapp platen "Köld" i fjor hadde de en travel festivalsommer, der de blandt annet lot publikum stå med
nakkehårene rett ut og store øyne etter et langt, suggerende, drømmende og hjerneblåsende set på Roskilde Festivalen.

De spiller metal, slik bare band fra Island kan få metal til høres ut, men metalnews.dk har en idé: "Sigur Ros goes metal". Et ikke alt for verst beskrivende utrykk som setter ord på Sólstafirs lydbilde. Det er lyden av lange sletter, ville fjell, rasende fossefall satt inn i instrumentene til fire berserkere fra Sagaøyen. De er "True Antichristian Icelandic heathen bastards"

«The band seems to exist in some fucked-up, ethereal timewarp, where Fields of the Nephilim created black metal in the early 60’s and then went on to become The Doors’ primary influence. Sólstafir are corpsepainted Jim Morrison’s drug-addled, suicidal spawn»

– MetalReview.com

«The Hellacopters if they went to art school and did a lot of Valium» – All Scandinavian.com

«Sólstafir’s music is like the sounds from the bedroom as Darkthrone rapes The Doors while fingerbanging Bathory» – Imhotep.fi

    * Sólstafir på Myspace

    * Solstorm på Myspace