SARKE, INSIDIOUS DISEASE – Oslo – John Dee

SARKE, INSIDIOUS DISEASE – Oslo – John Dee

Insidious Disease er brutal death metal av den enkle sorten, med nødvendige breaks og nødvendig brutalitet. Det blir nok noe ensformig for et utrent øre etter noen låter, og vokalen til Marc Crewe (Morgoth) blir litt monoton. Men han forsøker å få et tregt publikum med seg, det skal han virkelig ha. Konserten i seg selv var en reise gjennom debutalbumet deres, og jeg ser frem til bandet har et par-tre album på nakken slik at det hele blir noe mer variert. Lyden var nok noe lav for de mest hardbarkete, men for en som har problemer med ørene var dette helt fint og jevnt, der instrumentene fikk formidlet bandets nevnte brutalitet. Ja, death metal, intet mer, intet mindre.

Sarkes debut hadde mye bra musikk i seg, men det var et eller annet med vokalen til Nocturno Culto som ikke traff meg mer enn 66,6 %. Dette rettet seg opp på det nye albumet, som generelt er sterkere og har en mer helhetlig identitet. Det som dermed gjorde at denne release-konserten ble såpass bra som den faktisk ble, er at også de gamle låtene er pakket inn i dagens lydbilde. Låtene sitter mye bedre og dette er rett og slett fengende og bra. Når så halve Argentinas fotball-landslag støttet opp med flagg og "olé olé olé olé olééééé" og "Sarke Sarke Sarke Sarke Sarkeeeeeeeee" og slikt underveis, og da særlig mellom låtene, ble dette noe mer enn bare en vanlig konsert der det norske publikum står avventede under konsertene mens det er noe spredt klapping mellom hver låt. Nocturno og bandet så absolutt ut til å storkose seg underveis og de nevnte argentinerne på første rad til høyre spredte sitt engasjement utover i salen, noe som gjorde at flere ble med på festen. Lyden var flott, trommene var heldigvis ikke for høye eller lave og keyboardet ble spilt på innimellom, noe som løfter Sarkes musikk fra et allerede bra utgangspunkt. Gi bandet en større scene og full sal, og jeg er sikker på at mange nakker vil ødelegges!

www.rockefeller.no
www.myspace.com/sarkeofficial
www.myspace.com/insidious666